De toekomst van cryptocurrency

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

De toekomst van crypto’s, zeepbel of gouden bergen?
Sinds de lancering van de eerste cryptocurrency is er heel wat veranderd. Waar in eerste instantie het merendeel van de mensen helemaal niets begrepen over virtuele munteenheden en er bijgevolg geen haar op hun hoofd was die er aan dacht om er in te investeren is dat inmiddels toch wel even anders.
De enorme koersstijgingen welke door verschillende cryptocurrencies, met uiteraard de bitcoin op kop, zijn gemaakt hebben zowel de grote als de kleine investeerder gretig gemaakt om deel van diens kapitaal te investeren. Toch bestaat er nog heel wat onduidelijkheid over de toekomst van crypto’s. Is het nu een zeepbel die klaar is om te barsten of kunt u er bergen geld mee verdienen? U komt het op deze pagina te weten!
‘De taxichauffeur en zijn aandelen’
In de inleiding van deze pagina hebben we het reeds kort gehad over de evolutie die cryptocurrencies door de jaren heen hebben meegemaakt. Van het kneusje van de klas is de virtuele munt uitgegroeid tot een waardevol investeringsproduct waar heel veel mensen en bedrijven verspreid over de wereld reeds enorme bedragen mee hebben verdiend. Dat gaat zo met onbekende producten die plots uit het niets erg populair worden.
Dit is een cruciaal keerpunt geweest in de geschiedenis van niet alleen de bitcoin maar ook de cryptocurrency in haar totaliteit. Het betreft hier namelijk het moment waarop veel mensen aanvaarden dat een dergelijke investering grote bedragen kan opleveren. Neem tegenwoordig maar eens plaats op een terras of in een restaurant en luister maar eens goed naar wat de mensen allemaal te vertellen hebben. De kans dat u binnen het uur minstens één keer de naam bitcoin of cryptocurrency hoort vallen is reëel. Is dat niet het geval? Dan zult u de naam ethereum wel eens hebben horen vallen.
Bovenstaande is het gevolg van de enorme rendementen die inmiddels zijn gerealiseerd met cryptocurrencies. Dit heeft de interesse bij de massa sterk aangewakkerd, gewoon omdat massapsychologie nu eenmaal zo werkt. Deze toegenomen interesse is een logisch gevolg van de evolutie van crypto’s, maar er dient rekening mee te worden gehouden dat hier ook verschillende nadelen aan verbonden zijn. Binnen de financiële wereld wordt er vaak gesteld dat, op het ogenblik dat een bepaald product door de massa is aanvaard, het vet van de soep is. Vertelt een taxichauffeur u dat hij recent hetzelfde aandeel als u heeft gekocht? Dan betekent dat, dat het tijd is voor u om te verkopen.
Crypto’s, de kenmerken van een bubbel
Bovenstaande verwijst naar het feit dat mensen die er normaal nooit zelfs maar aan denken om te beleggen plots wel een sprong in het diepe wagen. Dit vaak letterlijk, want de huis-en-tuin-belegger die in een impulsieve bui een bitcoin of een ethereum koopt weet er doorgaans helemaal niets van. Hij koopt eerder blindelings ervan uit gaande dat het achterliggende product toch wel zal stijgen.
Dat dachten de vrachtwagenchauffeurs die er in het jaar 2000 voor kozen ook toen ze er voor kozen om hun spaargeld te investeren in World Online. Helaas pakte dat net even wat anders uit. Op het ogenblik dat de massa blindelings gaan investeren of beleggen in een bepaald (financieel) product is het dus altijd opletten geblazen, maar is deze situatie nu wel echt van toepassing op cryptocurrencies?
Een enorm potentieel
We durven het wel eens te vergeten, maar de ene cryptomunt is de andere niet. Wanneer we praten over cryptocurrencies draait het nog veel te vaak hoofdzakelijk om de bitcoin. Echter hebben ook varianten zoals ethereum evenals litecoin bewezen klaar te zijn voor de toekomst. Professionele beleggers richten hun aandacht bovendien ook steeds vaker niet meer uitsluitend op de bitcoin, maar betrekken ook ripple, monero en decred in hun handelingen (om er slechts een aantal te vernoemen). Het potentieel van deze virtuele munteenheden is niet alleen veel groter dan deze van de bitcoin (die reeds een monsterlijke progressie heeft gemaakt), daarnaast is de kans groot dat u als geïnteresseerd individu er nog nooit van heeft gehoord. Hier liggen dus nog steeds bijzonder veel kansen waardoor een aantrekkelijk rendement niet alleen tegenwoordig, maar ook naar de toekomst toe nog steeds tot de mogelijkheden behoort.
Een risicovolle, maar aantrekkelijke investering
Is (veel) geld investeren in cryptocurrencies potentieel gevaarlijk? Ja. Zijn cryptocurrencies een volatiel (beleggings)product? Ja. We moeten echter eerlijk zijn en stellen dat dit geldt voor alle potentieel winstgevende beleggings- of investeringsproducten. Een aandeel welke uitzicht houdt op een grote koersstijging zal namelijk ook altijd een structureel gevaar met zich meebrengen.
Er bestaan geen risicoloze beleggings- of investeringsproducten die u een groot winstpotentieel voor weten te schotelen. Bovendien zijn vele experts het er met elkaar over eens dat de toekomst van de financiële sector zomaar voor een niet onaanzienlijk deel afhankelijk kan zijn van cryptocurrency. Mocht dat inderdaad het geval zijn is het einde van de koersstijging nog absoluut niet in zicht.
Wilt u iets meer diversiteit in uw beleggings- of vermogensportefeuille creëren en laat u zich niet afschrikken door een beetje volatiliteit? In dat geval kan een investering in cryptocurrencies u zomaar een indrukwekkende financiële meerwaarde opleveren.

Investeren in cryptocurrency? Bekijk populaire cryptocurrencies op Cryptostart.nl

The post De toekomst van cryptocurrency appeared first on Cryptostart.

Lees het originele artikel op Cryptostart.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.