De Bitcoin bubbel in het nieuws

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

De mainstream media schrijft al jaren berichten over Bitcoin. Veel van deze artikelen zijn negatief. Een aantal zelfs zonder goede bronnen of vol met onwaarheden, bijvoorbeeld in dit artikel van de NOS (welke deskundigen?). Het lijkt vooral heel erg populair om te zeggen dat Bitcoin in een grote bubbel zit. Voor deze blog hebben we een aantal nieuwsberichten opgezocht die te maken hebben met de Bitcoin bubbel. Bijna in alle berichten over Bitcoin wordt dit benoemd. Ook leggen we het begrip bubbel uit.
Wat is een bubbel/bubble?
Volgens enclyclo.nl (bron) is een Bubble: “Een periode waarin de aandelenkoersen enorm overgewaardeerd zijn ten opzichte van de werkelijke waarde. Een voorbeeld is de internetbubbel van eind jaren negentig.”
De Bitcoin bubbel in 2013 – RTL Nieuws
In 2013 doet minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën een uitspraak over Bitcoin: “Je hebt geen enkele garantie dat ze hun waarde houden. Op het moment dat je instapt, besef dan wel dat het morgen niets meer waard kan zijn” (bron)
Volkskrant 2013
De Volkskrant plaatst een bericht dat deze hype erger is dan de tulpenmanie (bron).
Ook het RTL Nieuws plaatst een bericht met een waarschuwing over de Bitcoin bubbel toen de waarde net onder de 500 euro stond. “De waarde van de bitcoin blijft maar groeien en groeien. Dat moet toch een keer misgaan”(bron)
in 2015
In 2015 bericht het Financieel Dagblad ook over Bitcoin. Zij plaatsen een bericht onder met de kop “Voorbij de hype: snel rijk worden met bitcoin is er niet meer bij” (bron).
2016
Na het passeren van de 1000 dollar grens, bericht de Volkskrant over deze koers. Ze benoemen natuurlijk ook over de speculatieve bubbel. “Er is toenemende ongerustheid dat hierdoor een nieuwe speculatieve bubbel in bitcoin ontstaat.” (bron)
2017
De NOS heeft het utigebreid over of Bitcoin een bubble is. (bron)
De Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz pleit zelfs voor een verbod op Bitcoin en digitale munten (bron).
Interessante video van Francis Hunt
Francis Hunt is een handelaar, technisch analist en docent. Hij heeft het in de onderstaande video over het begrip bubbels in onder andere cryptovaluta. Ook behandelt hij de internet bubble en het feit dat Amazon ooit ook constant “in een bubble” werd geplaatst door de media. Daarnaast denkt hij ook dat er altijd wel mensen zijn die hard “BUBBEL” schreeuwen.

Zit Bitcoin in een bubbel?
Wij delen de mening van Francis Hunt. Doe wel altijd je eigen research (Do Your Own Research) en bepaal zelf of je vind dat Bitcoin in een bubbel zit. Investeer alleen geld dat je kan missen.
Het bericht De Bitcoin bubbel in het nieuws verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.