Cryptocurrency minen op je computer of laptop

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Het antwoord op de vraag of je zomaar alle cryptocurrency kan minen op je computer of laptop daar kunnen we kort over zijn. Het antwoord op deze vraag is nee.
Daar tegenover staat dat er wel een aantal crypomunten zijn die heel goed te minen zijn op een gewone computer of laptop.
Waarom kunnen niet alle munten op een computer of laptop gemined worden
Het minen vereist veel rekenkracht. Hoe meer mensen een cryptomunt gaan minen omdat het financieel aantrekkelijk is om te doen, des te hoger de difficulty zal worden. Hierdoor zal het steeds moeilijker worden c.q. langer gaan duren een block te vinden. Door deze ontwikkelingen wordt er gezocht naar meer rekenkracht en worden er steeds meer gespecialiseerde computers (mining rigs, ASIC’s) ingezet.  Hierdoor is het niet meer mogelijk met een gewone computer of laptop te minen omdat de rekenkracht te klein is om binnen een redelijke termijn een block te vinden.
Dit is de oorzaak dat wat oudere munten die inmiddels behoorlijk in waarde gestegen zijn niet meer met een gewone computer of laptop gemined kunnen worden.
Buiten de benodigde rekenkracht kan een aantal munten niet decentraal gemined worden.
Welke cryptomunten kunnen dan wel gemined worden op een computer of laptop?
Gezien de beperkte rekenkracht van een gewone computer of laptop,  zal de hashrate bij het minen niet zo hoog zijn.  De hashrate is uiteindelijk bepalend voor de hoeveelheid blocks die gevonden wordt en de hoeveelheid blocks bepaalt weer de hoogte van de beloning in cryptomunten.
In je eentje cryptomunten minen is eigenlijk onmogelijk,  je moet je aansluiten bij andere miners  in een pool, onder het motto ‘vele handen maken licht werk’.
Tevens zullen alleen betrekkelijk nieuwe cryptomunten met een lage difficulty interessant zijn om te minen, nadeel is dat deze per munt ook betrekkelijk weinig waard zijn.
De hoeveelheid cryptomunten die dan overblijft is beperkt.  Op dit moment  zijn de bekendste munten om op je computer of laptop te minen:
Electroneum (ETN)
Monero (XMR)
SumoKoin (SUMO)
PascalLite (PSL)
Met Electroneum minen hebben wij zelf goede ervaringen, deze leveren op dit moment een goed rendement op.  Het rendement kan echter per dag verschillen, doe zelf dus ook goed onderzoek naar welke cryptomunt je het beste kunt minen.
Het bericht Cryptocurrency minen op je computer of laptop verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.