Cryptocurrency markt krimpt met 30%

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Het zijn spannende tijden in de wereld van blockchain en cryptocurrencies. Sinds april 2017 is de waarde van honderden verschillende digitale valuta’s exponentieel toegenomen, maar sinds een aantal weken lijkt de markt weer flink te krimpen. Waar de totale marktkapitalisatie van alle cryptomunten vorige maand nog meer dan 100 miljard euro bedroeg, was dit vandaag nog maar 67 miljard: een daling van ruim 30%!
Ethereum (ETH) koersverloop de afgelopen week.Voor de meest populaire cryptovaluta – Bitcoin – viel de schade mee: in 1 week tijd zakte de koers van ongeveer 2250 euro naar 2050 euro, een daling van 9%.
Ethereum daarentegen kreeg het zwaarder: de marktkapitalisatie van de digitale valuta ETH daalde van ruim 30 miljard euro naar ca. 15 miljard euro, terwijl de waarde van de munt daalde met 29,79 procent van €240,40 naar €168,69. Dit terwijl ETH op 17 juni 2017 nog op een hoogtepunt stond met een waarde van €328,06!
Oorzaak koersdaling cryptocurrencies
Sinds de komst van blockchain technologie in 2009 is al duidelijk dat digitale valuta’s erg volatiel zijn. Bijna dagelijks stijgen of dalen de munten wel met meerdere procenten, waarbij in extreme gevallen binnen 24 uur de waarde van 1 cryptomunt bijna verdubbelt.
De laatste tijd is zijn de berichten over verschillende blockchain initiatieven erg positief. Zo hebben veel grote bedrijven waaronder Microsoft en ING zich aangesloten bij de Ethereum Alliance, terwijl een aantal banken succesvol Ripple technologie hebben ingezet om internationale transacties te kunnen bevestigen binnen enkele seconden zonder liquiditeitsrisico’s.
Een aantal leden van de Ethereum AllianceHet is dan ook vreemd dat de waarde van verschillende cryptovaluta’s recent zo sterk gedaald is. Een mogelijke oorzaak is de onzekerheid rondom de oplossing om het Bitcoin netwerk op te schalen: 87% van alle BTC miners heeft aangegeven vanaf 21 juli SegWit2x te gaan ondersteunen: een verbetering waardoor – indien succesvol geimplementeerd – de Bitcoin blockchain meer transacties kan verwerken en de transactiekosten dalen. Omdat investeerders geen garantie hebben dat dit goed gaat, kan dit een reden zijn om alle BTC te verkopen en weer in te stappen na de zomer.
Een andere mogelijke oorzaak is de populariteit van ICO’s (Initial Coin Offering). Een ICO is het publiek beschikbaar stellen van een digitale token waarvan de waarde wordt geborgd door de cryptocurrencies die investeerders er voor betalen. Zie het als een soort beursgang van een blockchain project of applicatie, waarbij men aandelen in het project of de applicatie kan kopen middels cryptocurrencies. De laatste tijd hebben een aantal populaire blockchain startups zoals Bancor en EOS veel Ethereum opgehaald (honderden miljoenen euro’s) tijdens hun ICO. Wanneer de ontwikkelaars de ontvangen ETH vervolgens massaal verkopen, kan dit een sterke koersdaling tot gevolg hebben.
De toekomst voor blockchain technologie in het algemeen ziet er echter rooskleurig uit, dus wellicht kunnen we op heel korte termijn constateren dat verschillende cryptocurrencies door het dak zijn gegaan!
The post Cryptocurrency markt krimpt met 30% appeared first on Cryptostart.

Lees het originele artikel op Cryptostart.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.