Cryptocurrency als kerstcadeau geven

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

De afgelopen maanden zijn cryptocurrency, met name Bitcoin, erg veel in het nieuws geweest. Het is een ware hype geworden. Steeds meer mensen in Nederland bezitten een soort cryptovaluta. Ook zijn er genoeg mensen die zich aan het verdiepen zijn in de wondere wereld van cryptocurrency. Tijdens de kerst een origineel cadeau geven is soms vrij lastig. Misschien is het wel leuk om iemand cryptocurrency cadeau te geven onder de kerstboom! Je kan dit op meerdere manieren geven. Zo kun je denken aan Bitcoin, Ethereum, Litecoin of zelfs Gulden als kerstcadeau. In deze blog leggen wij je uit hoe je dit leuke kerstcadeau geeft aan iemand.
Wil de ontvanger dit kerstcadeau wel hebben?
Bedenk wel van tevoren of de persoon voor wie het cadeau bestemt is, het cadeau wel leuk gaat vinden. Veel mensen vinden de wereld van cryptovaluta wel interessant, maar hoeven niet per se een valuta te bezitten. Andere mensen vinden het juist wel weer leuk om bijvoorbeeld Bitcoin, Gulden of een van de andere duizenden valuta te bezitten. Er zijn ook mensen die het liever niet voor zichzelf kopen, omdat het munten zijn met grote koersschommelingen. Je hoeft overigens niet een hele Bitcoin te kopen (of andere munt), maar je kan ook een deel cadeau geven. Bijvoorbeeld: 0,01, 0,005 of 0,1 BTC. Een Bitcoin kan worden opgedeeld in 8 cijfers achter de komma.
Hoe geef je Bitcoin of andere crypto als (kerst)cadeau
Je kan cryptocurrency op meerdere manieren als cadeau schenken aan iemand. Het makkelijkste is om in onze lijst met cryptocurrency te kijken en een munt te zoeken die jij wilt geven als kerstcadeau. Bij elke munt staat een link naar een artikel hoe je de munt het beste kan kopen.
Een voorbeeld:
We nemen als voorbeeld Bitcoin. Dit is verreweg de meest populaire munt die mensen willen kopen en geven als cadeau. Je kan dit op meerdere manieren doen. Het meest veilige en leuke is met een paper wallet. Leuk, omdat je toch iets fysieks kan geven aan een persoon. Je geeft dan een papier met daarom de private en public keys (de sleutels om toegang te krijgen tot een online Bitcoin wallet). Lees hier onze blog over een paper wallet eens voor! Je volgt in het kort de volgende stappen:
Maak een account aan bij Litebit, BTC Direct, Anycoin Direct of Bitonic
Ga naar de website Bitcoin paper wallet via deze link. Wil je direct naar de kerstversie van de wallet toe? Volg dan deze link
Volg de aanwijzingen en maak een papieren wallet en print deze uit
Bitcoin kopen bij een van de aanbieders van stap 1 en als ontvangstadres de public key van de paper wallet gebruiken
Via deze link kun je de balans van een key opvragen als je deze invoert. Zo ben je er zeker van dat het op de wallet staat
Verpak de paper wallet in een mooie envelop met eventueel een persoonlijke boodschap
Het bericht Cryptocurrency als kerstcadeau geven verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.