Crypto trader werd 14 keer geliquideerd in 1 dag, verliest megafortuin

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Crypto trader werd 14 keer geliquideerd in 1 dag, verliest megafortuin,

Het blockchain analyseplatform Lookonchain heeft een crypto handelaar geïdentificeerd die op 18 augustus geen beste dag had. De trader in kwestie werd namelijk 14 keer geliquideerd en verloor daarbij een flinke smak geld: 432 duizend dollar om precies te zijn.

Bekende handelaar verliest crypto fortuin

De handelaar is Andrew Kang, crypto entrepreneur en oprichter van Mechanism Capital. Hij had meerdere posities openstaan voor zowel bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en arbitrum (ARB).

Afgelopen vrijdag, op 18 augustus, maakten deze koersen een harde duik waardoor al Kang’s posities werden geliquideerd. Het blijkt dat Kang een zeer riskante handelsstrategie gebruikte. Hij maakte namelijk gebruik van leverage trading met een hefboom van 100x.

Andrew Kang went long $BTC, $ETH, and $ARB after the market crash on Aug 18.

But every long position was liquidated because he used up to 100x leverage.

He was liquidated 14 times in total and lost ~$432K in only 1 day. pic.twitter.com/6P9j6SRDK1

— Lookonchain (@lookonchain) August 21, 2023

Crypto trading blijft riskant

Volgens Lookonchain is het een duidelijk voorbeeld van hoe traders juist niét te werk moeten gaan. Zij raden iedereen aan nooit te handelen met zo’n hoge hefboom. Klaarblijkelijk was Kang ook niet bekend met het concept van een stop loss om het potentiële risico te beperken.

Het handelen in crypto is sowieso zeer risicovol. Zoals bekend, kunnen de koersen van cryptovaluta erg volatiel zijn. Het gebruik van een hefboom kan daarom tot reusachtige winsten leiden, maar zeker ook tot grote verliezen. De meeste crypto handelaren zullen eerder kennis maken met verlies dan winst, aangezien de meeste traders geld verliezen. Het kost veel traders letterlijk jaren voordat ze consistent winstgevend zijn.

Toch was Kang niet de grootste pechvogel op 18 augustus. Op Binance verloor een onbekende trader namelijk een royale 55 miljoen dollar. Mocht je ook willen speculeren met crypto, doe dan altijd eerst aan goed risicobeheer en plan je stategie goed van te voren in. Ga niet voor onnodig hoog risico en laat de derivatenhandel over aan ervaren traders. Veel platformen bieden overigens ook de mogelijkheid om eerst te oefenen met nepgeld. 

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

,
Het blockchain analyseplatform Lookonchain heeft een crypto handelaar geïdentificeerd die op 18 augustus geen beste dag had. De trader in kwestie werd namelijk 14 keer geliquideerd en verloor daarbij een flinke smak geld: 432 duizend dollar om precies te zijn. Bekende handelaar verliest crypto fortuin De handelaar is Andrew Kang, crypto entrepreneur en oprichter van […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com