Crypto stablecoin USDT doorstaat grote test, twijfels overwonnen?

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Crypto stablecoin USDT doorstaat grote test, twijfels overwonnen?,

Tether, de uitgever van stablecoin USDT, stond in het verleden nog wel eens in het middelpunt van de kritiek. Zo zou Tether niet transparant zijn en de zaakjes achter de schermen niet op orde hebben. Al een tijdje is USDT de onbetwiste nummer één in de stablecoin sector en de afgelopen jaren werd de concurrentie met de grond gelijk gemaakt.

Er was echter wel nog steeds een twijfelachtig punt. Zo werden de financiële audits uitgevoerd door een relatief onbekende partij uit Italië. Gisteren maakte de CEO van Tether, Paolo Ardoino, bekend de ‘gouden standaard’ onder de Amerikaanse financiële audits succesvol te hebben doorlopen.

Audit van het hoogste niveau

De audit werd uitgevoerd door de American Institute of Certified Accountants (AICPA). Deze succesvolle financiële audit is het hoogste niveau van veiligheid wat bereikt kan worden door organisatie. Ardoino zegt het volgende over dit mooie nieuws:

“Deze maatregel verzekert onze klanten dat hun assets en data beheerd worden in een omgeving van de hoogste standaard voor data- en informatie beveiliging. Deze onafhankelijke validatie van de veiligheidscontrole is cruciaal voor Tether, en getuigt van onze toewijding om ‘s werelds meest betrouwbare stablecoin uitgever te zijn.”

Tether heeft ook aangegeven om de betreffende audit, de System and Organization Controls 2 (SOC2) audit, vanaf nu elk jaar te ondergaan.

Tether heeft grootse ambities

Zoals gezegd is USDT met kop en schouders de grootste stablecoin. Met een marktkapitalisatie van momenteel $104 miljard is USDT na bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) de grootste cryptocurrency op de markt. De op-een-na grootste stablecoin is Circle’s USDC met een marktkapitalisatie van $32,5 miljard.

Maar de ambities van Tether gaan verder dan de grootste en meest betrouwbare stablecoin zijn. Het bedrijf is namelijk sinds vorig jaar ook druk bezig met het opzetten van bitcoin mining projecten.

Zo is er $500 miljoen beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen van mining projecten in Uruguay, Paraguay en El Salvador. Op den duur wil Tether 1 procent van het bitcoin netwerk aanvoeren. Ardoino zei echter in november in gesprek met Bloomberg dat dit langetermijnplannen zijn.

“Mining is voor ons iets dat we langzaam moeten leren en laten groeien. We hebben geen haast om de grootste miner ter wereld te worden.”

Het bericht Crypto stablecoin USDT doorstaat grote test, twijfels overwonnen? verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Crypto stablecoin USDT doorstaat grote test, twijfels overwonnen? verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.