Crypto scammers gearresteerd door Thaise overheid voor stelen miljoenen

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Crypto scammers gearresteerd door Thaise overheid voor stelen miljoenen,

In Thailand zijn vijf verdachten gearresteerd vanwege hun rol in het runnen van een frauduleus handelsplatform voor crypto. De exchange, genaamd BCH Global Limited, heeft meer dan 3 duizend man opgelicht en daarmee €70,7 miljoen buitgemaakt. 

Vier Chinezen en Laotiaan gearresteerd voor runnen crypto scam

Op 11 september publiceerde de Bangkok Post een artikel over de opgerolde operatie. De vermeende hoofdverdachten achter de operatie bestaan volgens de krant uit vier Chinezen en een Laotiaan. Ze zijn gearresteerd door het Thaise Cyber Crime Investigation Bureau (CCIB). 

Tot nu toe hebben minstens 3.280 getroffenen zich gemeld. Het daadwerkelijke aantal slachtoffers zal een stuk hoger liggen. De scam kwam aan het licht toen verdachten begonnen aangifte te doen bij de Thaise autoriteiten in november vorig jaar. Ze vertelden dat ze waren benaderd op straat om te investeren op de site van de exchange: bchgloballtd.com. 

Het bedrijf bood veelbelovende rendementen aan met investeringen in bitcoin (BTC), ethereum (ETH), goud en tether (USDT). Een aantal van de slachtoffers investeerden al hun spaargeld in de scam. Er zijn zelfs gedupeerden vermeld die een tweede hypotheek op hun huis hebben genomen. In totaal heeft de scam 2,7 miljard baht binnengeharkt, omgerekend €70,7 miljoen.

Industrie ondervindt nog veel grootschalige oplichting

Crypto scams komen vaak voor. De relatief jonge industrie kampt met een bijzonder hoge waarde van vijftien scams per uur. Soms gaat het gepaard met enorme bedragen, zoals in het geval van BCH Global Limited. Ten opzichte van 2022 gaat het dit jaar nog relatief goed. De beruchte hackgroep Lazarus heeft dit jaar 80% minder kunnen buitmaken dan vorig jaar.

Gisteren schreven we over hoe Mark Cuban $870 duizend aan crypto heeft verloren. Naar verluidt heeft hij een verkeerde versie van Matic gedownload. De oplichters wachten maandenlang totdat hij zijn account weer betrad, om vervolgens in tien minuten tijd zijn wallet leeg te trekken. Gelukkig voor Cuban heeft hij zijn $2 miljoen aan USDC dat hij in zijn wallet had zitten wel kunnen redden.

,
In Thailand zijn vijf verdachten gearresteerd vanwege hun rol in het runnen van een frauduleus handelsplatform voor crypto. De exchange, genaamd BCH Global Limited, heeft meer dan 3 duizend man opgelicht en daarmee €70,7 miljoen buitgemaakt.  Vier Chinezen en Laotiaan gearresteerd voor runnen crypto scam Op 11 september publiceerde de Bangkok Post een artikel over […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.