Crypto Rewind 37: Bitcoin koers daalt door angst

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Crypto Rewind 37: Bitcoin koers daalt door angst,

Elke week blikken we terug op het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week. Twee weken geleden wist de bitcoin koers opnieuw niet goed wat het precies wilde. Even leek het erop dat dit vorige week weer zou gelden, maar uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. Opluchting omtrent FTX stond centraal.

FTX zorgt voor nieuwe ‘crash’

Op maandag crashten de koersen van veel cryptocurrencies. De middag ervóór werd namelijk bekend dat FTX in het faillissement namelijk het restant van zijn activa wilde verkopen.

Het grootste deel hiervan bestond uit solana (SOL), zijn eigen token FTT en bitcoin (BTC). Even zorgde dit voor een crash voor verschillende activa, maar dit was maar van korte duur. Ook bleef deze beperkt tot slechts een paar procent.

De dagen hierna stegen veel coins namelijk alsnog en zijn de dalingen vrijwel volledig teniet gedaan. De verkoop werd door de rechter goedgekeurd, maar de impact bleef vooralsnog beperkt. Volgens een analist was de angst erg overdreven.

De verkoop zal namelijk niet gebeuren op de open markt, maar met instituten die verplicht zijn om de coins voor een bepaalde termijn vast te houden. Ook mag FTX elke week maar voor een beperkt bedrag verkopen.

Europa wordt strenger voor crypto kopers

Ondertussen vindt vrijwel het gehele Europese Parlement dat er strengere regels nodig zijn voor de crypto-industrie. Volgens de planning zullen zowel investeerders als crypto-bedrijven zoals exchanges strenger worden gemonitord op het bezit van en het maken van winst met cryptocurrencies.

Bitcoin Meester verliest rechtszaak en moet betalen

Verder heeft een gedupeerde investeerder zijn rechtszaak tegen Bitcoin Meester gewonnen. Hackers wisten in 2022 zijn coins te stelen. De rechter vond dat Bitcoin Meester niet genoeg aan zijn beveiliging heeft gedaan, en moet daarom de klant ruim 4.200 euro terugbetalen.

SEC vindt Binance koppig, topmensen vertrekken

Binance heeft helaas minder geluk met regelgevende lichamen. Al sinds juni is zowel ‘Binance International’ als Binance.US verwikkeld in een rechtszaak met de SEC, die vindt dat de exchanges en Binance-CEO Changpeng Zhao zich schuldig maken aan marktmanipulatie en fraude. Beide bedrijven moeten documenten indienen waarmee de SEC wil onderzoeken hoe de vork precies in de steel zit.

De SEC vond vorige week de 220 documenten die Binance.US heeft ingediend niet genoeg, waarop de cryptobeurs verklaarde dat de beleidsmaker ‘op een zinloze visexpeditie was’. Ondertussen krimpt Binance.US hard. Zo heeft het vorige week ongeveer een derde van zijn werknemers ontslagen. Een aantal topmensen verlieten eveneens het bedrijf, waaronder de CEO, Brian Shroder. Al met al was het een goede week voor crypto, maar duidelijk niet voor ieder bedrijf in de industrie.

,
Elke week blikken we terug op het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week. Twee weken geleden wist de bitcoin koers opnieuw niet goed wat het precies wilde. Even leek het erop dat dit vorige week weer zou gelden, maar uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. Opluchting omtrent FTX stond centraal. FTX zorgt voor nieuwe […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com