Crypto radar: Bitcoin schiet omhoog en kust de $50.000

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Crypto radar: Bitcoin schiet omhoog en kust de $50.000,

De bitcoin (BTC) koers zit vandaag weer stevig in de lift. Zo hard stijgen we zelfs dat de $50.000 officieel is aangetikt. Op het moment van schrijven staat de koers van de koning der crypto weer iets lager op $49.800, maar de magische grens van $50.000 is echt binnen handbereik. Gaan we er vandaag nog definitief doorheen breken?

Tegelijkertijd kleurt eigenlijk ook de hele crypto markt groen. Altcoins doen het goed en er zijn een aantal harde stijgers vandaag.

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met 0,7% gestegen naar $1,93 biljoen in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume is $59,4 miljard, meer dan gemiddeld in de crypto markt.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €46.150 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat behoorlijke stijging van bijna 4%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $49.800.

Ethereum blijft, zoals wel vaker als BTC hard stijgt, vandaag weer wat achter bitcoin. De koers van ETH is met 2,5% gestegen ten opzichte van de 4% voor bitcoin.

Bitcoin op een haar na boven de $50.000

De bitcoin koers kijkt naar boven, dat is een ding wat zeker is vandaag. De hele crypto gemeenschap zit aan de grafieken gekluisterd om te kijken wat er gaat gebeuren. Op dit moment blijft die $50.000 in de weg zitten en de eerste poging om er echt doorheen te breken is nog niet succesvol geweest.  Wel hebben we een paar seconde lang mogen genieten van een bitcoin prijs van $50.000. Vervolgens daalde de koers weer iets.

Desalniettemin staat de koers nog altijd boven de $49.800 en dat betekent dat er nog geen man overboord is. Sterker nog, het zou heel goed kunnen dat we vandaag de $50.000 zullen veroveren. Als dat gebeurt is er weer een obstakel uit de weg geruimd en kunnen we verder naar boven kijken. Is de $52.000 dan als volgende aan de beurt?

De hardste stijgers, waaronder optimism

Immutable (IMX), Stacks (STX) en Optimism (OP) zijn de drie hardst gestegen cryptocurrencies uit de top 50. Vooral TAO is hard gestegen vandaag.

  • IMX is met 8,2% gestegen tot $2,94
  • STX is met 7,5% gestegen tot $1,99
  • AVAX is met 5% gestegen tot $3,78

Alledrie mooi stijgingen, maar de ster van de show vandaag is uiteraard bitcoin.

De hardste dalers, waaronder XMR

Bittensor (TAO), Cosmos Hub (ATOM) en Monero (XMR) zijn de hardst gedaalde tokens uit de top 50. In de afgelopen 24 uur daalden zij met respectievelijk 2,4%, 2,4% en 2,0%.

Bittensor leidt hier, maar als we uitzoomen zien we dat TAO over de afgelopen 30 dagen met een krankzinnige 152% is gestegen. Veel lijkt er dus niet aan de hand te zijn. Over XMR kunnen we helaas niet hetzelfde zeggen. De privacy-coin ervaart nog steeds de naweeën van het delisten op Binance.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP!

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

De Bitcoinh halving zit eraan te komen en dat betekent vrijwel gegarandeerd vuurwerk. Deze gebeurtenis staat in april op de agenda. Volgens fondsbeheerder Grayscale gaat deze halving echter anders worden dan voorgaande edities. In vorige jaren steeg de koers naar aanleiding van de halving vaak enorme en volgens Grayscale zijn de signalen ook deze keer weer positief. Wellicht dat we ons dus mogen gaan opmaken voor een mooi 2024.

Het bericht Crypto radar: Bitcoin schiet omhoog en kust de $50.000 verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Crypto radar: Bitcoin schiet omhoog en kust de $50.000 verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.