Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s onderuit, SBF reageert op celstraf & meer

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s onderuit, SBF reageert op celstraf & meer,

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Bitcoin koers daalt fors

Vanmorgen kon je al in de ochtendupdate lezen dat bitcoin (BTC) vannacht een flitsende crash heeft doorgemaakt. In een uur tijd daalde de koers met zo’n $4.000 tot een dieptepunt van grofweg $66.000.

Inmiddels handelt bitcoin weer vlak onder de $67.000, maar nog altijd ver onder zijn belangrijke niveau van om en nabij de $69.000. Het is een bloederige dag op de cryptomarkt; het leeuwendeel van de altcoins is zelfs nóg harder onderuit gegaan.

Rode dag voor bitcoin ETF’s

De bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren voor het eerst sinds 22 maart weer een negatieve dag beleefd. In totaal stroomde er $85,7 miljoen uit de fondsen, zo blijkt uit data van Farside Investors.

Vorige week maakten de ETF’s een sterke comeback met 4 achtereenvolgende positieve dagen, na een bloederige week met alleen maar uitstromen. Of bitcoin nu wederom terugvalt in zijn negatieve trend valt nog te bezien.

Grayscale’s GBTC verloor gisteren $302,6 miljoen. BlackRock zag, zoals gewoonlijk, het meeste kapitaal binnenvliegen. In totaal verwelkomde ‘s werelds grootste vermogensbeheerder $165,9 miljoen.

Nieuw crypto-handelsrecord

De afgelopen maand hebben handelaren voor bijna $268 miljard aan tokens op gedecentraliseerde exchanges (DEX’s) verhandeld, volgens DeFiLlama. Het overtreft het eerdere record van november 2021, toen er $237 miljard werd verhandeld via decentrale beurzen. Vorige maand was er ook een meer dan verdubbeling ten opzichte van februari, toen handelaren voor $121 miljard aan cryptomunten kochten en verkochten.

Ex-CEO FTX reageert voor het eerst na veroordeling

Sam Bankman-Fried (SBF), de voormalig CEO van de failliete exchange FTX, is voor het eerst sinds zijn veroordeling naar buiten getreden. Vorige week donderdag werd bekend dat hij voor 25 jaar op water en brood moet leven, en in een e-mail interview met ABC News heeft hij voor het eerst hierop gereageerd.

SBF heeft laten weten spijt te hebben van zijn daden, maar hield tevens vol dat hij altijd te goeder trouw had gehandeld. “Ik had nooit gedacht dat wat ik deed illegaal was,” zei SBF volgens ABC. “Elke dag word ik achtervolgd door wat er verloren is gegaan. Het was nooit mijn bedoeling om iemand pijn te doen of iemands geld te nemen’’.

Het bericht Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s onderuit, SBF reageert op celstraf & meer verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s onderuit, SBF reageert op celstraf & meer verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.