Crypto minen in een browser kan succesvol zijn (cryptojacking)

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Een negatieve trend in de cryptowereld is cryptojacking. Dit is een manier om via iemands computer stiekem cryptovaluta te minen. Het kan gezien worden als een soort van cyberaanval. De hacker neemt een deel van iemands processorkracht om voor zichzelf cryptovaluta te minen. Dit is zeker geen positieve ontwikkeling, maar gelukkig zijn er wel voordelen. Het in-browser crypto minen kan bijvoorbeeld voor adverteerders zeer waardevol zijn. Ook voor mensen die – net zoals wij – gratis informatie aanbieden en inkomsten verdienen via advertenties en affiliates, kan het een revolutie betekenen.
Een positieve draai aan cryptojacking
De laatste maanden lezen wij enkel negatief nieuws over cryptojacking. Deze negatieve aandacht is zeker niet onterecht. Als een hacker via jouw browser, laptop of computer processorkracht gebruikt voor eigen gewin, is dat negatief. Dit wordt vrijwel altijd gedaan zonder toestemming van de persoon zelf. Mensen kunnen zich ook vaak niet uitschrijven.
Er zijn echter een aantal redenen op te sommen waarom het ook positieve aandacht zou moeten krijgen. In-browser cryptocurrency minen zou bijvoorbeeld traditionele advertentiemodellen kunnen vervangen. Veel internetgebruikers houden niet van advertenties, pop-ups en websites die hierdoor langzaam laden. Ook slecht gecodeerde advertenties kunnen websites grondig verpesten. Veel mensen gebruiker hierdoor ook een ad-blocker, om zo deze advertenties niet meer in te laden. Zeer begrijpelijk, maar voor mensen die gratis informatie aanbieden ook lastig.
Er zijn projecten op de blockchain waarbij mensen een spel kunnen spelen en daar een kleine hoeveelheid Bitcoin (of een andere valuta) mee verdienen. Tijdens het spelen van het spel wordt er een kleine hoeveelheid CPU ingezet om crypto in de browser te minen. Een soort win-win situatie, waarbij de gebruiker er zelf voor kiest om mee te doen.
Ook zijn er websites waar mensen kunnen kiezen tussen reclame bekijken of cryptocurrency minen. De game-website Gamekings is hier een goed voorbeeld van. Zij hebben dit in een video op hun website uitgelegd.
Hoe kun je cryptojacking voorkomen?
Als je er zelf niet voor kiest om in een browser te minen, dan kan het vervelende gevolgen hebben. De computer kan ernstig trager worden en de koeling gaat dan overuren draaien. Op de website van de consumentenbond lees je goed hoe je het tegen kan gaan, als je er zelf niet voor gekozen hebt.
Het bericht Crypto minen in een browser kan succesvol zijn (cryptojacking) verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.