Crypto marktplaats stopt ondanks financiering van $50 miljoen

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Crypto marktplaats stopt ondanks financiering van $50 miljoen,

Het populaire non-fungible tokens (NFT) platform RECUR, een marktplaats voor digitale verzamelobjecten, kondigt aan te stoppen. In een bericht op Twitter heeft RECUR laten weten “met pijn in het hart het moeilijke nieuws te delen.” Het platform van RECUR zal op 16 november 2023 sluiten.

Tot die tijd worden verschillende functies in fases uitgeschakeld om gebruikers de mogelijkheid te geven hun digitale verzamelobjecten te verplaatsen naar een eigen wallet.

$50 miljoen financiering voor crypto platform

Het NFT-platform van RECUR is opgericht in 2021 en heeft sindsdien veel naamsbekendheid opgedaan door samen te werken met grote namen als Nickelodeon en Hello Kitty.

Het bedrijf biedt de bouwstenen voor een gedecentraliseerde wereld in Web3. Recur werkte samen met verschillende bedrijven aan de ontwikkeling van in-game activa, loyaliteitsprogramma’s en digitale verzamelobjecten als NFT’s.

In een serie A-investeringsronde had het bedrijf maar liefst $50 miljoen dollar opgehaald wat het platform een waardering van $333 miljoen opleverde. Desondanks worden de ambities van het NFT-platform geconfronteerd met de sluiting van het bedrijf.

Moeilijke beslissing voor NFT marktplaats

RECUR zegt dat “onvoorziene uitdagingen en verschuivingen in het zakelijke landschap” belangrijke redenen zijn geweest om het platform te sluiten. Het voegt daaraantoe dat het voor het bedrijf steeds moeilijker werd om “het niveau van service en toewijding te blijven bieden dat het altijd heeft nagestreefd.”

De komende maanden zal het NFT-platform geleidelijk al zijn functies buiten gebruik stellen. Het bedrijf heeft op 18 augustus al de eerste functies uitgeschakeld en nieuwe gebruikers zijn niet meer welkom op het platform. Bestaande gebruikers hebben nog wel toegang tot de verschillende functies op het platform. Het bedrijf RECUR geeft bestaande gebruikers tot 16 november 2023 de tijd om hun digitale eigendommen veilig te stellen door deze te versturen naar een andere wallet.

Om de gegevens van RECUR veilig te stellen en er voor te zorgen dat alle NFT-media en gerelateerde metadata wordt bewaard, verplaatst het bedrijf deze data naar een zogenaamd InterPlanetary File System (IPFS). Een IPFS is een peer-to-peer netwerk voor het opslaan en delen van bestanden in een gedistribueerd bestandssysteem. Andere activa worden overgezet naar het netwerk van Filecoin..

,
Het populaire non-fungible tokens (NFT) platform RECUR, een marktplaats voor digitale verzamelobjecten, kondigt aan te stoppen. In een bericht op Twitter heeft RECUR laten weten “met pijn in het hart het moeilijke nieuws te delen.” Het platform van RECUR zal op 16 november 2023 sluiten. Tot die tijd worden verschillende functies in fases uitgeschakeld om […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com