Crypto markt onderuit in augustus: $55 miljard verloren

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Crypto markt onderuit in augustus: $55 miljard verloren,

Juist toen steeds meer mensen begonnen te denken dat de bitcoin koers goed op weg was naar 100.000 Amerikaanse dollar, kreeg de markt in augustus een crash voor de kiezen. Het handige van blockchain-technologie is dat het goed meetbaar is wat voor invloed dit soort gebeurtenissen hebben op de markt. Het blijkt dat de markt met 55 miljard dollar is gekrompen door deze gebeurtenissen.

Crypto markt $55 miljard kleiner in augustus

Dat schrijft Bitfinex in een maandelijks onderzoeksrapport. Halverwege augustus crashte bitcoin opeens met ruim 10% vanwege meerdere redenen. Zo klonken de eerste geluiden van een officiële recessie in Nederland en China. Ook zou SpaceX hebben besloten om honderden miljoenen dollars aan in 2021 gekochte BTC te verkopen.

Nog geen twee weken later steeg de koers plotseling met ongeveer 8% toen Grayscale zijn rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) won. De SEC moest hierdoor Grayscales aanvraag van een spot-ETF opnieuw in behandeling nemen, alhoewel de beslissing alsnog werd uitgesteld. Daardoor daalde de koers weer op het niveau van vlak na de crash, net als de koersen van veel altcoins.

De marktwaarde van de crypto-markt zit grotendeels in de grootste coins. Bitfinex heeft de krimp in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en de stablecoins tether (USDT), USD coin (USDC) en BUSD, DAI en TUSD gemeten Voor augustus kwam het uit op een krimp van 55 miljard dollar.

De stablecoins zagen ook een krimp, alhoewel deze veel minder groot was dan die van bitcoin en ethereum. Volgens data van TradingView is de markt in zijn geheel in dezelfde maand ongeveer 10% kleiner geworden.

Bitcoin miners verkopen veel door lage koers

Ook constateert Bitfinex dat afgelopen maand meer wash trading heeft plaatsgevonden, ondanks dat overheden steeds strengere eisen stellen aan crypto exchanges. In theorie maakt dit illegale activiteiten zoals wash trading juist moeilijker. Verder zijn investeerders minder bereid om te speculeren, wat bijvoorbeeld blijkt uit een gebrek aan handelsvolume op derivatencontracten voor ethereum.

Ondertussen waren bitcoin miners ook minder optimistisch. Volgens on-chain data hebben ze veel meer BTC moeten verkopen dan normaal. Bitfinex schat dat de productiekosten rond de 24.300 dollar ligt, wat akelig dicht in de buurt komt van de huidige koers van ongeveer 26.500 dollar.

,
Juist toen steeds meer mensen begonnen te denken dat de bitcoin koers goed op weg was naar 100.000 Amerikaanse dollar, kreeg de markt in augustus een crash voor de kiezen. Het handige van blockchain-technologie is dat het goed meetbaar is wat voor invloed dit soort gebeurtenissen hebben op de markt. Het blijkt dat de markt […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com