Meer over BitvavoBitvavo: de Nederlandse crypto exchange voor beginners en professionals

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange. Het platform biedt een breed scala aan cryptomunten en tokens aan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Tether, Binance Coin en Cardano. Bitvavo is een populaire keuze voor zowel beginners als professionals, dankzij zijn gebruiksvriendelijke interface, lage handelskosten en uitgebreide functies.

Geschiedenis en oprichting

Bitvavo werd in 2017 opgericht door drie Nederlandse ondernemers: Jelle Dekker, Daan Ruijter en Tim Muilwijk. Dekker en Ruijter hadden eerder al samengewerkt bij het online betaalplatform Mollie, terwijl Muilwijk een achtergrond had in de financiële sector. De drie ondernemers zagen een kans in de groeiende markt voor cryptocurrency en besloten om een eigen crypto exchange op te richten.

Bitvavo werd aanvankelijk opgericht in Zwolle, maar verhuisde in 2020 naar Amsterdam. Het platform heeft inmiddels meer dan 1 miljoen gebruikers in Nederland en België.

Mogelijkheden binnen het platform

Bitvavo biedt een breed scala aan mogelijkheden aan voor het verhandelen van cryptomunten. Gebruikers kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan ordertypes, waaronder market orders, limit orders en stop-loss orders. Bitvavo biedt ook een uitgebreide set aan tools en functies om het handelen te vergemakkelijken, zoals een geavanceerde grafiekanalysetool en een nieuwsfeed.

Bitvavo biedt een breed scala aan cryptomunten en tokens aan, waaronder:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Tether (USDT)
  • Binance Coin (BNB)
  • Cardano (ADA)
  • Solana (SOL)
  • XRP (XRP)
  • Polkadot (DOT)
  • Dogecoin (DOGE)

Betrouwbaarheid

Bitvavo is een betrouwbare crypto exchange met een goede reputatie. Het platform is gereguleerd door de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) en heeft een ISO 27001-certificaat voor informatiebeveiliging. Bitvavo heeft ook een uitgebreid beveiligingsbeleid ingesteld, waaronder 2FA-authenticatie en cold storage voor de meeste cryptomunten.

Account aanmaken

Om een account aan te maken bij Bitvavo, moet je een aantal gegevens verstrekken, waaronder je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Je moet ook een identiteitsbewijs uploaden om je identiteit te verifiëren.

Nadat je account is goedgekeurd, kun je geld storten op je account. Bitvavo accepteert stortingen via iDEAL, Bancontact, SEPA-overschrijvingen en creditcards.

Handelen in crypto

Om te beginnen met handelen in crypto bij Bitvavo, moet je een cryptomunt of token kiezen die je wilt kopen of verkopen. Je kunt dit doen door de munt of token te zoeken in het zoekveld of door de lijst met beschikbare munten en tokens te doorlopen.

Zodra je een munt of token hebt gekozen, kun je een order plaatsen. Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan ordertypes, zoals een market order, een limit order of een stop-loss order.

Een market order wordt direct uitgevoerd tegen de huidige marktprijs. Een limit order wordt alleen uitgevoerd als de prijs van de munt of token de door jou ingestelde limietprijs bereikt. Een stop-loss order wordt automatisch uitgevoerd als de prijs van de munt of token de door jou ingestelde stop-lossprijs bereikt.

Conclusie

Bitvavo is een populaire keuze voor zowel beginners als professionals die willen handelen in crypto. Het platform biedt een breed scala aan mogelijkheden, een goede betrouwbaarheid en een gebruiksvriendelijke interface.