10 Veelgestelde vragen over Bitvavo

 1. Wat is Bitvavo?

  Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange die het mogelijk maakt om gemakkelijk en veilig digitale valuta te kopen, verkopen en verhandelen.

  Voorbeeld: Stel dat u wilt investeren in Bitcoin of Ethereum, dan kunt u terecht bij Bitvavo om deze cryptocurrencies te kopen.
 1. Is Bitvavo veilig?

  Ja, Bitvavo is veilig. Het bedrijf maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van de platform en de klantgegevens te waarborgen.

  Voorbeeld: Bitvavo maakt gebruik van twee-factor authenticatie om ervoor te zorgen dat alleen u toegang heeft tot uw account.
 1. Hoe kan ik beginnen met handelen op Bitvavo?

  Om te beginnen met handelen op Bitvavo, moet u een account aanmaken en uw identiteit verifiëren. Daarna kunt u geld storten op uw account en beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

  Voorbeeld: Om te beginnen met handelen op Bitvavo, maakt u een account aan, verifieert u uw identiteit en stort u geld op uw account. Vervolgens kunt u Bitcoins kopen en verkopen.
 1. Welke cryptocurrencies kan ik verhandelen op Bitvavo?

  Bitvavo biedt een breed scala aan cryptocurrencies aan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en nog veel meer.

  Voorbeeld: U kunt bij Bitvavo bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen.
 1. Hoeveel kost het om cryptocurrencies te verhandelen op Bitvavo?

  De kosten voor het verhandelen van cryptocurrencies op Bitvavo variëren per transactie en zijn afhankelijk van het bedrag dat u verhandelt. Bitvavo rekent geen transactiekosten voor stortingen en opnames.

  Voorbeeld: Als u €100 aan Bitcoin koopt op Bitvavo, betaalt u een transactiekost van 0,25%, wat neerkomt op €0,25.
 1. Hoe kan ik geld opnemen van Bitvavo?

  U kunt geld opnemen van Bitvavo door naar de opnamepagina te gaan en het bedrag dat u wilt opnemen te selecteren. Uw opname wordt vervolgens binnen 1 tot 2 werkdagen verwerkt.

  Voorbeeld: Stel dat u €500 wilt opnemen van uw Bitvavo-account, dan gaat u naar de opnamepagina, selecteert u het bedrag en bevestigt u de opname. Het geld wordt vervolgens binnen 1 tot 2 werkdagen op uw bankrekening gestort.
 1. Kan ik Bitvavo gebruiken om cryptocurrencies op te slaan?

  Ja, Bitvavo biedt een ingebouwde wallet aan waarmee u cryptocurrencies veilig kunt opslaan. U kunt uw cryptocurrencies ook overmaken naar een externe wallet.

  Voorbeeld: U kunt bij Bitvavo uw Bitcoin opslaan in de ingebouwde wallet. Als u meer vertrouwd bent met het opslaan van cryptocurrencies op een externe wallet, kunt u uw Bitcoins overmaken naar een externe wallet.
 1. Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van Bitvavo?

  U kunt contact opnemen met de klantenservice van Bitvavo via de website of via e-mail. De klantenservice is beschikbaar van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.

  Voorbeeld: Als u vragen heeft over uw account of een transactie, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Bitvavo via de website of via e-mail.
 1. Is Bitvavo beschikbaar in andere landen dan Nederland?

  Ja, Bitvavo is beschikbaar in verschillende Europese landen, waaronder België, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

  Voorbeeld: Als u in België woont, kunt u Bitvavo gebruiken om cryptocurrencies te kopen, verkopen en verhandelen.
 1. Moet ik belasting betalen over mijn winst op Bitvavo?

  Ja, als u winst maakt op Bitvavo, moet u belasting betalen over die winst. De belastingregels voor cryptocurrencies verschillen per land.

  Voorbeeld: Als u in Nederland woont en winst maakt op Bitvavo, moet u belasting betalen over die winst. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de belastingregels voor cryptocurrencies in uw land.


Bitcoinencryptocurrency.nl is zorgvuldig als het gaat om het verstrekken van betrouwbare en actuele informatie aan de bezoekers van deze website. Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat de informatie op deze website altijd accuraat en volledig is. Echter, wij kunnen niet garanderen dat de informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website geen rechten worden ontleend.

Verder aanvaardt Bitcoinencryptocurrency.nl geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie, noch voor schade die het gevolg is van problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via het internet, zoals storingen of onderbrekingen van of fouten of vertragingen in het verstrekken van informatie of diensten door Bitcoinencryptocurrency.nl of door u aan Bitcoinencryptocurrency.nl door middel van de website of anderszins langs elektronische weg.