Crypto kan oplossing bieden voor hoge transactiekosten

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Crypto kan oplossing bieden voor hoge transactiekosten,

Het creditcard-systeem waar momenteel gebruik van wordt gemaakt in Amerika begint oud te worden. Er worden jaarlijks miljarden uitgegeven aan transactiekosten die vermeden kunnen worden. Coinbase kwam gisteren (7 februari 2024) met een interessant verslag.

Rapport van crypto exchange geeft schokkende resultaten

Coinbase is een van de grootste crypto exchanges ter wereld. Vier keer per jaar stelt het rapporten op rondom crypto. In het rapport uit het laatste kwartaal van 2023 wordt een interessant onderwerp aangesneden. Uit onderzoek blijkt dat Amerikanen steeds meer onvrede tonen over het huidige betalingssysteem.

Momenteel zijn de kosten voor een transactie zeer hoog. Dit komt mede doordat er veel tussenstappen bij komen kijken. De bank zelf claimt een commissie (vaak instapkosten + een percentage) en daarbovenop komen conversiekosten.

In getallen uitgedrukt wordt het nog duidelijker. Amerikaanse creditcard-gebruikers hebben in 2022 minstens 74 miljard dollar uitgegeven aan transactiekosten. Coinbase geeft in hun rapport aan dat, bij gebruik van een blockchain, bijna al deze kosten vermeden konden worden.

Aan de andere kant betalen handelaren jaarlijks 126 miljard dollar aan het verwerken van creditcard transacties. Deze kosten komen voornamelijk door (bij crypto onnodige) extra stappen.

Niet alleen verschil in kosten, ook wachttijd en openingsuren zijn een factor

Andere voordelen van crypto ten opzichte van het huidige systeem zijn de wachttijden. Waar men tegenwoordig gewend is aan de snelheid van het internet, werken veel banken nog ‘ouderwets’ met openingsuren, verschil tussen weekend- en werkdagen en extra vertraging voor internationale transacties.

Tegenwoordig is men gewend aan de snelheid van het internet; 24/7 bereikbaar en binnen luttele seconden een respons. Veel banken werken echter nog met openingsuren en weekenddagen.

Uit het verslag blijkt dat 70% van de Amerikanen snellere transactietijden wil. Onder Amerikanen die zelf crypto bezitten ligt dat percentage nog hoger; 90%. Deze groep weet dat een transactie binnen seconden mogelijk is met een blockchain, terwijl één tot zes werkdagen wachttijd bij een bank niet ongebruikelijk is.

Uit oudere rapporten van Coinbase blijkt dat meer dan de helft van de Amerikanen van 18 tot 40 jaar niet of nauwelijks gebruik maakt van het traditionele systeem. Ook blijkt dat het grootste deel van de Fortune 100 bedrijven bezig is met het ontwikkelen van betalingssystemen door blockchains. Dit biedt een positief toekomstbeeld waarin transacties makkelijker, sneller en goedkoper worden.

Het bericht Crypto kan oplossing bieden voor hoge transactiekosten verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Crypto kan oplossing bieden voor hoge transactiekosten verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.