Crypto-investeerders nemen massaal winst na Bitcoin all-time high

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Crypto-investeerders nemen massaal winst na Bitcoin all-time high,

Met terugwerkende kracht kunnen we zien dat veel bitcoin (BTC) investeerders winsten hebben genomen toen de digitale munt zijn all-time high (ATH) bereikte van $73.800. Het is gedeeltelijk een verklaring voor de correctie die we op het moment ervaren.

Analisten van crypto exchange Bitfinex suggereren in hun Alpha rapport dat, ondanks de recente piek, BTC waarschijnlijk binnen een bepaald bereik zal consolideren. Dit volgt op de verkoop van voorheen inactieve voorraden door langetermijnhouders.

Verder wijzen ze op de stabiliteit van de instroom naar de spot Bitcoin ETF-markt, ondanks de uitstromen uit het Grayscale Bitcoin Trust ETF, wat de inflatoire aard van Bitcoin significant kan veranderen door dagelijks de door miners geproduceerde voorraad op te kopen.

Een vergelijking met voorgaande cycli

De schaal van de momenteel verkochte inactieve BTC voorraad is kleiner vergeleken met eerdere pieken in de bullmarkt. Echter, de omvang van de gerealiseerde winsten door beide investeerdersgroepen is vergelijkbaar met die tijdens de piek van de bullmarkt in 2021.

In maart alleen al werd ongeveer $2,6 miljard aan gerealiseerde winsten genomen, met 40% daarvan afkomstig van langetermijnhouders, inclusief investeerders die hun aandelen in het Grayscale Bitcoin Trust exchange-traded fund (ETF) inwisselden.

Deze toename van gerealiseerde winsten draagt bij aan zowel de liquiditeit als de volatiliteit in de markt. De Spent Output Profit Ratio (SOPR), een indicator die de agressiviteit van de winstneming meet, heeft sinds november 2023 een opwaartse trend getoond, wat duidt op een aanhoudende interesse in het realiseren van winsten.

Stabiele ETF stromen

Ondanks de toegenomen volatiliteit en de recente daling naar $65,500, blijven de instromen naar de spot Bitcoin ETF markt stabiel. Het duidt op een aanhoudende vraag, mogelijk genoeg om de dagelijkse door miners geproduceerde voorraad op te kopen.

De analisten van de crypto exchange benadrukken dat deze stabiele ETF stromen de marktdynamiek van Bitcoin binnenkort nog aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Zeker met de halving in het vooruitzicht die de BTC beloningen nog een halveren.

Het bericht Crypto-investeerders nemen massaal winst na Bitcoin all-time high verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Crypto-investeerders nemen massaal winst na Bitcoin all-time high verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.