Crypto en AI bundelen krachten in strijd tegen klimaatverandering

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Crypto en AI bundelen krachten in strijd tegen klimaatverandering,

De wereld van crypto en artificial intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie, wordt een stukje dichter bij elkaar gebracht door de aankondiging van een nieuwe samenwerking. SingularityNET (AGIX), een door blockchain-aangedreven gedecentraliseerde AI-marktplaats, en VeChain (VET), een blockchain-platform dat als doel heeft de supply chain te optimaliseren, hebben de handen ineengeslagen om de CO2-uitstoot terug te dringen.

Crypto projecten verenigd

Blockchain en AI worden door veel mensen gezien als dé innovatieve technologieën van het moment. SingularityNET was een van de eerste bedrijven die de twee werelden wat dat betreft samenvoegde. VeChain richt zich echter op een geheel andere tak, namelijk het beheer van supply chains en het optimaliseren van onderliggende bedrijfsprocessen.

In de strijd tegen klimaatverandering hebben de twee crypto-projecten op 24 augustus een samenwerking aangekondigd. Cointelegraph bracht eerder vandaag dit nieuws naar buiten.

In een gezamenlijke verklaring zeiden de bedrijven dat de samenwerking de bedrijfsgegevens van VeChain zal samenvoegen met de geavanceerde AI-algoritmen van SingularityNET om de automatisering van handmatige processen te verbeteren en realtime gegevens te verstrekken.

De oprichter en tevens CEO van SingularityNET, Ben Goertzel, heeft aangegeven dat de samenwerking AI bijvoorbeeld in staat zou kunnen stellen nieuwe manieren te identificeren om de blockchain-data van VeChain te gebruiken om op die manier de CO2-uitstoot te optimaliseren en vervuiling te minimaliseren.

AGIX-tokens, ofwel de drijvende kracht achter de AI-marktplaats, zijn sinds gisteren tevens verhandelbaar op het Nederlandse Bitvavo. In dit artikel lees je meer hierover.

Crypto en AI

Goertzel is van mening dat blockchain en AI hand in hand gaan en problemen kunnen oplossen waar traditionele benaderingen vaak falen. Hij omschrijft het bereiken van een duurzame en milieuvriendelijke economie als een uiterst complex probleem waarbij traditionele, economische mechanismen consequent hebben gefaald.

De Chief Technology Officer van VeChain, Antonio Senatore, is ook erg te spreken over de krachtenbundeling van AI en blockchain-technologie:

‘’Blockchain en AI bieden baanbrekende mogelijkheden voor industrieën en ondernemingen en openen nieuwe mogelijkheden.’’

Dr. Daoyuan Wu, een AI-onderzoeker van de Nanyang Technological University in Singapore en een MetaTrust dochteronderneming, is van mening dat kunstmatige intelligentie ‘’naadloos aansluit bij de gedecentraliseerde en autonome kenmerken van blockchain en smart contracts’’. Volgens hem heeft AI het potentieel om het blockchain-ecosysteem om te toveren tot een werkelijk gedecentraliseerd en zelfbesturend paradigma.

,
De wereld van crypto en artificial intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie, wordt een stukje dichter bij elkaar gebracht door de aankondiging van een nieuwe samenwerking. SingularityNET (AGIX), een door blockchain-aangedreven gedecentraliseerde AI-marktplaats, en VeChain (VET), een blockchain-platform dat als doel heeft de supply chain te optimaliseren, hebben de handen ineengeslagen om de CO2-uitstoot terug te […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.