Crypto durfkapitalisten keren terug met focus op gaming en DEX

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Crypto durfkapitalisten keren terug met focus op gaming en DEX,

Investeringen van venture capitalists, ook wel durfkapitalisten, in crypto bedrijven zijn bij lange na niet zo groot als ze waren tijdens de vorige bullrun. Toch zien we langzaamaan deze durfkapitalisten terugkeren naar de crypto sector, meldt Binance Research, de onderzoekstak van de grootste cryptobeurs ter wereld.

Did you know that gaming is one of the most funded categories by VCs in the last year?

Our latest #Binance report provides data insights on the latest VC investment strategies, unicorn projects, top-funded initiatives, and more!

Check it out ⬇https://t.co/0Pr12EnxAx

— Binance Research (@BinanceResearch) November 15, 2023

Durfkapitalisten keren terug naar crypto

Ten opzichte van een jaar geleden namen de investeringen van durfkapitalisten in de crypto sector met 44 procent toe.  Dat is uiteraard mooi nieuws, maar dit komt niet in de buurt bij de indrukwekkende activiteit van durfkapitalisten tijdens de bullrun van 2021. 

Vanaf januari 2021 tot april 2022 stegen de investeringen van durfkapitaal namelijk met maar liefst 361,8 procent. In mei 2022 volgde echter onder andere de ineenstorting van het Terra (LUNA) ecosysteem.

Hoewel het derde kwartaal een stijging van 44 procent zag ten opzichte van het jaar ervoor, lag de hoeveelheid en totale waarde van investeringen in het eerste kwartaal van dit jaar nog een stuk hoger. In het eerste kwartaal vonden er 272 deals plaats terwijl dat in het derde kwartaal 169 waren.

Alhoewel dat een neerwaartse trend in 2023 toont, ligt het totaal een stuk hoger dan vorig jaar. De data in het onderzoek van Binance Research loopt ook maar tot en met september. Zoals je weet, zagen we in oktober juist een forse groei binnen de crypto sector. De kans is dus ook groot dat de huidige markt weer meer durfkapitalisten aantrekt.

Durfkapitalisten zetten in op crypto gaming

In de afgelopen vier kwartalen investeerden durfkapitalisten vooral in de crypto gaming sector.

“De aanhoudende investeringen van durfkapitalisten in de gaming-industrie duiden op een sterke voorspelling voor de groei ervan, vergezeld van een stijging van de financiering voor AI en Data in de afgelopen kwartalen. In het derde kwartaal van 2023 was er een verschuiving naar vier belangrijke aandachtsgebieden, waaronder decentrale exchanges (DEX).”

Aldus het onderzoek van Binance Research, dat ook een kijkje nam naar de partijen die momenteel het voortouw nemen onder durfkapitalisten. Hierbij gaat het vooral om Pantera Capital, Dragonfly, a16z, Coinbase Ventures en Polychain Capital. Opvallend genoeg deden de twee laatstgenoemden 40 maal een gezamenlijke investering.

Het bericht Crypto durfkapitalisten keren terug met focus op gaming en DEX verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Crypto durfkapitalisten keren terug met focus op gaming en DEX verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.