Crypto beurs Binance onder vuur: toezichthouder eist transparantie

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Crypto beurs Binance onder vuur: toezichthouder eist transparantie,

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verhoogt de druk op Binance.US de Amerikaanse tak van de enorme crypto exchange. De commissie eist betere samenwerking in de rechtszaak die sinds juni loopt. De SEC is namelijk allesbehalve te spreken over de medewerking van de crypto beurs in het onderzoek. Keer op keer weigert de exchange de nodige documenten aan te leveren.

Crypto exchange Binance werkt niet mee

In juni diende de toezichthouder een rechtszaak in tegen Binance, Binance.US en Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao. In de aanklacht werd beweerd dat ze de Amerikaanse effectenwetgeving hadden overtreden. Sindsdien heeft de SEC herhaaldelijk gevraagd dat de Amerikaanse crypto beurs samenwerkt om toegang te krijgen tot interne documenten.

Deze documenten zouden blootleggen moeten hoe het bedrijf opereert. Met name wil de SEC weten wie de controle heeft over klantentegoeden van Binance. Aanvankelijk ging Binance.US akkoord, maar trok later zijn medewerking in en beweerde dat de toezichthouder “onredelijke eisen” stelde. Eerder deze maand beschuldigde de SEC Binance.US van een “gebrek aan transparantie” tijdens het onderzoek.

Nu beweert de SEC dat de beurs het volledig nalaat om samen te werken. Ook zou de exchange “volledige categorieën informatie hebben tegengehouden die waarschijnlijk licht zouden werpen op de bewaring van klantentegoeden.”

“De versnelde uittocht van BAM-medewerkers (BAM is het moederbedrijf van Binance), nu inclusief de CEO en anderen die mogelijk cruciale informatie hebben met betrekking tot het bewaren, de controle en beschikbaarheid van activa, benadrukt de dringende behoefte aan versnelde ontdekking met betrekking tot deze kwesties.” 

SEC maakt zich zorgen over crypto klantentegoeden

Aldus het SEC document van maandag, verwijzend naar bestuursleden die vorige week het bedrijf verlieten. De SEC beweert verder dat de Amerikaanse tak van het bedrijf “een uiterst beperkte hoeveelheid informatie” heeft verstrekt over Binance’s bewaarplatform Ceffu. De SEC beweert dat het bedrijf Ceffu gebruikt om activa op Binance.US te bewaren.

Binance heeft echter altijd gezegd dat Binance.US, voor Amerikaanse klanten, een apart bedrijf is dat onafhankelijk wordt beheerd van diens moederbedrijf. 

De spanningen tussen de SEC en Binance.US lopen hoog op. Het resultaat van deze zaak kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de regulering van crypto assets in de Verenigde Staten en de manier waarop toezichthouders dergelijke zaken in de toekomst zullen benaderen.

,
De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verhoogt de druk op Binance.US de Amerikaanse tak van de enorme crypto exchange. De commissie eist betere samenwerking in de rechtszaak die sinds juni loopt. De SEC is namelijk allesbehalve te spreken over de medewerking van de crypto beurs in het onderzoek. Keer op keer weigert de exchange […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.