Cramer: Inflatie kan terugkeren en zorgen voor marktturbulentie

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Cramer: Inflatie kan terugkeren en zorgen voor marktturbulentie,

CNBC-persoonlijkheid Jim Cramer heeft gezegd dat stijgende prijzen van ruwe olie een lawine van inflatoire druk in de Amerikaanse economie kunnen veroorzaken. In een nieuwe aflevering van Mad Money zei Cramer dat Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, mogelijk deze week opnieuw de beslissing neemt om de rentetarieven te verhogen, wat druk zal uitoefenen op risico-activa.

Er wordt verwacht dat de Fed deze donderdag een aankondiging zal doen om de Fed Funds-rentevoet op 5,50% te handhaven, maar Cramer zei dat een nieuwe verhoging waarschijnlijker is, vooral gezien de prijs van olie, die sinds juni is gestegen van $69 naar meer dan $90. Cramer gaf hierover het volgende aan:

“Powell maakt zich veel meer zorgen over het stoppen van inflatie dan over het behoud van winsten, banen, bedrijfsbalansen of consumentenbestedingen, toch? Hij moet ingaan tegen de stroom en praten over of inflatie nog steeds dalende is – een argument dat moeilijker wordt naarmate de olieprijs hoger en hoger wordt.

De prijs van ruwe olie is gestegen tot $90 – en trouwens, het lijkt op weg te zijn naar $100 – waar de extreem hoge brandstofkosten in het hele systeem kunnen worden ingebed. Ik weet niet of dat genoeg is om het beleid van de Fed te veranderen, maar het is duidelijk genoeg om de woorden van Jay Powell te veranderen. Het geeft hem meer reden om in zijn verklaring en de daaropvolgende vraag-en-antwoordsessie een havikachtige benadering te behouden.”

De tv-persoonlijkheid gaf daarnaast aan dat er deze week “turbulentie” op de markten kan zijn als de Fed een verrassende verhoging aankondigt. Hij zei:

“Het komt erop neer dat wanneer er binnen minder dan een week een Fed-vergadering op komst is en niemand zich er zorgen over lijkt te maken, je misschien beter kunt voorbereiden op wat turbulentie.”

De reputatie van Cramer

Mensen over heel de wereld zijn opgewonden om hem te vragen wat hij denkt over hun favoriete aandelen en cryptocurrencies. Cramer zegt namelijk meteen of je het moet kopen, verkopen of nooit dient vast te houden. Veel mensen luisteren naar hem en handelen dienovereenkomstig.

Op X heeft Cramer echter een andere reputatie. Mensen die veel over de financiële markten praten op dat platform en op Reddit hebben hem omgetoverd tot een soort tegenovergestelde indicator. Telkens als hij zegt dat een aandeel omhoog zal gaan, lachen mensen op X en maken ze grappen dat het aandeel binnenkort zal kelderen. Op X is hij dus eigenlijk het tegenovergestelde van een expert – als hij ergens enthousiast over is, kun je beter voorzichtig zijn. Als hij iets afkeurt, kun je juist meer vertrouwen hebben. De tijd zal leren of Cramer ook met deze voorspelling over de Fed de mist in gaat.

Het bericht Cramer: Inflatie kan terugkeren en zorgen voor marktturbulentie verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

CNBC-persoonlijkheid Jim Cramer heeft gezegd dat stijgende prijzen van ruwe olie een lawine van inflatoire druk in de Amerikaanse economie kunnen veroorzaken. In een nieuwe aflevering van Mad Money zei Cramer dat Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, mogelijk deze week opnieuw de beslissing neemt om de rentetarieven te verhogen, wat druk zal […]

Het bericht Cramer: Inflatie kan terugkeren en zorgen voor marktturbulentie verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.