ConcertVR geeft je de beste stoel tijdens elk optreden

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

ConcertVR is een nieuwe manier om concerten te bezoeken op elk gewenst apparaat, mede mogelijk gemaakt door de blockchaintechnologie. Zoals de naam al doet vermoeden, is ConcertVR gebaseerd op virtual reality, die hier volledig draait om muziekoptredens verzorgd door de beroemste sterren ter wereld.
ConcertVR heeft al een werkend prototype, en het project bestaat sinds 2016. Met het uitbreiden van het netwerk wordt het mogelijk om helemaal op te gaan in de optredens van de grootste talenten, ook wanneer er geen tour bij jou in de buurt is. Er zijn veel redenen om enthousiast te worden over ConcertVR.

Wat doet ConcertVR?
Heb je ooit geprobeerd een live optreden van jouw favoriete artiest bij te wonen op het toppunt van zijn of haar succes? Is het je gelukt om een kaartje te bemachtigen? Misschien had je geluk, maar veel fans vissen met regelmaat achter het net. De grootste sterren, zoals Justin Bieber, verkopen een stadion helemaal uit binnen een uur, en wanneer de kaartjes eenmaal op de zwarte markt belanden, betalen de fans meer dan 10x de prijs voor de stoelen, ook wanneer het echt niet de beste plekken zijn.
ConcertVR maakt hier een einde aan. De basis van het bedrijf is het begrijpen van de veranderlijke muziekwereld. Het streamen heeft het fysieke album vervangen als dé manier om muziek te kopen en verkopen. Dit heeft ervoor gezorgd dat artiesten meer moeten verdienen met de live optredens om brood op de plank te brengen. Maar het aantal mensen dat naar een concert kan komen, is begrensd.
ConcertVR brengt het live optreden naar de virtual reality. Zet de VR-bril op (alle bestaande modellen zijn geschikt) en beleef het optreden dat je wilt zien. Kies een zitplaats in het publiek, op de eerste rij, of naast jouw favoriete artiest op het podium.
Gebruikers kunnen volledige shows kopen of alleen losse nummers wanneer je bijvoorbeeld alleen interesse hebt in een aantal singles. Gebruikers kunnen klassieke optredens bekijken, wanneer die in de ConcertVR database opgenomen zijn, of kunnen optredens overal ter wereld direct live volgen. Het maakt niet uit waar je woont. Zelfs de grootste tours komen niet overal ter wereld, maar met ConcertVR heb jij altijd de live muziek die jij wilt horen.
De rol van cryptovaluta in ConcertVR
De muziekindustrie is een harde business. Dit geldt voor artiesten, bands, producers en innovatieve muziekplatformen. Muziekplatformen hebben jaren nodig gehad, samen met honderden miljoenen euro’s, om een rol van betekenis te krijgen in deze wereld, maar ConcertVR heeft het voordeel gebruikt van het cryptocurrency ICO-systeem en is vooraan komen te staan in de branche.
De ConcertVR cryptovaluta CVT wordt gebruikt om alle betalingen te doen binnen het netwerk. Wanneer ConcertVR uitbreidt, kan het dienst doen als betalingsmiddel voor artiesten, tekstschrijvers en de bezitters van de rechten, om zo de beruchte tussenpersonen uit te schakelen in de muziekindustrie.
Betalingen en het opleveren van bestanden gebeurt op basis van een smart contract. De content wordt opgeslagen op de blockchain zelf op een decentrale manier, zodat het niet gehackt kan worden of kan crashen of anders misbruikt kan worden. Dit betekent snelle levering en 100% uptime voor de gebruikers van de inhoud en de verdienmodellen.
CVT wordt zelf een cryptovaluta met een bredere markt, met de eigen volatiele waarde gebaseerd op de markt van vraag en aanbod, en kan verhandeld worden voor Bitcoin en Ethereum. CVT zal aanvankelijk verbonden worden met Ethereum, maar zal uitgroeien tot een zelfstandig tokennetwerk.
2018 wordt een belangrijk jaar voor ConcertVR
Of je nou een muziekliefhebber bent of iemand die investeert in cryptovaluta, of misschien wel beide, ConcertVR heeft jou iets te bieden. Zelfs in de eerste stadia biedt ConcertVR een aantrekkelijke technologie en kan het gebruikt worden op alle apparaten met een scherm (dus niet alleen VR-headsets), waardoor het direct toegankelijk is voor het wereldwijde publiek.
Aangezien er geen verglijkbare dienst bestaat, is de toekomst van ConcertVR onduidelijk. Het bedrijf is niet afhankelijk van privaat vermogen, omdat het veel kapitaal binnen heeft gehaald tijdens de ICO, en het kan de investeerders en gebruikers direct uitbetalen, en input vragen via een democratisch stemsysteem.
Het is duidelijk dat er geen einde is aan de mogelijkheden rond het maken van digitale toegang tot fysieke kunst. Kunst en muziek zijn gebonden aan een fysieke locatie. Deze beperkingen op basis van locatie maken deze kunstvormen schaars en gewild. Niemand krijgt ooit meer mensen in een locatie, zoals de Amsterdam Arena (niet zonder compleet te verbouwen), maar de mogelijkheid om mensen via digitale kanalen toegang te verlenen is een enorme vooruitgang.
Wanneer ConcertVR uitbreidt, kun je veel meer toegang verwachten tot kunstuitingen die aan een locatie gebonden zijn. Backstagepassen laten de ConcertVR-gebruikers zien wat er achter de schermen gebeurt. Het is ook goed mogelijk om ConcertVR te plaatsen in een museum, op een festival of op andere culturele evenementen. Het systeem brengt een nieuw publiek naar live artiesten, die hun optredens aan kunnen passen om zo aan de eisen van het nieuwe publiek te voldoen.
Met een werkend primair protocol, een geweldig idee en eindeloze mogelijkheden tot integratie is ConcertVR natuurlijk een enorme speler in de muziekwereld en de cryptocurrency-kringen. Blockchain is de toekomst, en dit laat nog eens zien hoe het gebruikt kan worden om kwaliteit en ervaringen te leveren aan mensen over heel de wereld die anders nooit toegang hadden kunnen hebben. Blijf kijken!
The post ConcertVR geeft je de beste stoel tijdens elk optreden appeared first on Cryptostart.

Lees het originele artikel op Cryptostart.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.