Chinese ambtenaar krijgt levenslang voor bitcoin mining

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Chinese ambtenaar krijgt levenslang voor bitcoin mining,

Een Chinese ambtenaar is op 22 augustus veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor corruptie en machtsmisbruik. Xiao Yi, de man in kwestie, zou een bedrijf hebben geholpen met de financiering en vervalsing van documenten voor het minen van bitcoin (BTC). China verbood alle vormen van bitcoin en crypto mining in mei 2021.

Subsidies aan bitcoin mining bedrijf

Volgens de lokale mediabron Xinhua News Agency is de overheidsfunctionaris veroordeeld voor het aannemen van steekpenningen en machtsmisbruik. Ook had de ambtenaar zich schuldig gemaakt aan onwettige bedrijfsvoering.

In het proces kwam naar voren dat de beklaagde van 2008 tot 2021 misbruik maakte van verschillende overheidsposities. In zijn laatste vier jaren verleende Xiao Yi als secretaris zijn bijstand aan ondernemingen die zich bezighielden met de productie van digitale valuta. Hij ondersteunde de bitcoin mining bedrijven met financiële subsidies.

Een van deze bedrijven zou met deze overheidssubsidies op een gegeven moment meer dan 160.000 bitcoin mining machines beheren. Het bedrijf heeft de mining activiteiten kunnen faciliteren door rapporten te vervalsen en de classificatie van het elektriciteitsverbruik aan te passen. Het totale verbruik zou in drie jaar tijd goed zijn voor 10% van het elektriciteitsnet van Fuzhou. Het bedrijf had een waarde van 329 miljoen dollar.

Levenslang voor bitcoin mining

De Chinese rechtbank oordeelt dat de strafbare feiten bijzonder ernstig zijn en dat de beklaagde met deze handelingen het belang van het Chinese volk heeft geschaad. Naast een levenslange gevangenisstraf, zijn ook zijn politieke rechten voor het leven ontnomen en heeft de staat zijn persoonlijke bezittingen in beslag genomen.

De in beslag genomen goederen worden teruggevorderd en teruggestort in de Chinese staatskas. Ook de opbrengst van de omkopingen worden overhandigd aan de Chinese overheid.

In China geldt op dit moment een verbod op bijna alles wat met cryptocurrencies te maken heeft. Enkel het bezit van digitale activa is nog toegestaan. De Chinese overheid treed hard op tegen alle crypto gerelateerde activiteiten terwijl het zijn eigen centrale bank digital currency (CBDC), een cryptomunt uitgegeven door de centrale bank, promoot.

,
Een Chinese ambtenaar is op 22 augustus veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor corruptie en machtsmisbruik. Xiao Yi, de man in kwestie, zou een bedrijf hebben geholpen met de financiering en vervalsing van documenten voor het minen van bitcoin (BTC). China verbood alle vormen van bitcoin en crypto mining in mei 2021. Subsidies aan bitcoin […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.