Cboe bevestigt plannen voor Solana ETF’s: VanEck en 21Shares dienen aanvraag in

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Cboe bevestigt plannen voor Solana ETF’s: VanEck en 21Shares dienen aanvraag in,

De Chicago Board Options Exchange (Cboe), de grootste optiebeurs van de Verenigde Staten, heeft bij de Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend om Solana exchange-traded funds (ETF’s) te noteren. Deze stap volgt op eerdere aanvragen van vermogensbeheerders VanEck en 21Shares om hun Solana-producten op de beurs te introduceren.

Banner Solana 1

Eerste Solana ETF in de VS

Volgens de aanvragen van maandag heeft de Cboe bevestigd dat VanEck en 21Shares hun Solana ETF’s op de beurs willen noteren. Matthew Sigel, hoofd digitale activa bij VanEck, beschreef dit als het “eerste Solana exchange-traded fund in de VS”, mits goedgekeurd door de SEC. Hij voegde eraan toe: “We kijken ernaar uit om tijdens de beoordelingsperiode in gesprek te gaan met de SEC.”

We at @vaneck_us are pleased to announce that @CBOE just filed our 19b-4 to list and trade shares of the FIRST Solana exchange-traded fund in the US!

We look forward to engaging with the SEC during the review period.

— matthew sigel, recovering CFA (@matthew_sigel) July 8, 2024

Overeenkomsten met spot Bitcoin ETF’s

De producten, genaamd ‘VanEck Solana Trust’ en ’21Shares Core Solana ETF’, zullen naar verwachting vergelijkbare belangstelling genereren als de spot Bitcoin ETF’s die in januari door de SEC zijn goedgekeurd. Als de SEC de aanvragen erkent, gaat er een beoordelingsperiode van 240 dagen van start. Binnen deze periode moet de toezichthouder een besluit nemen over de goedkeuring van de producten.

Derde golf van spot crypto ETF’s

Zowel VanEck als 21Shares hebben in juni een S-1-formulier ingediend bij de SEC om de nieuwe Solana-producten te lanceren. De goedkeuring van deze producten zou de derde golf van spot crypto ETF’s markeren. Daarnaast wachten VanEck, 21Shares en verschillende andere partijen op groen licht van de toezichthouder voor de goedkeuring van spot Ether ETF’s. Volgens een Reuters-rapport zouden deze producten waarschijnlijk binnen een week live kunnen gaan.

Toenemende belangstelling voor Solana

De stap van Cboe duidt op een sterke belangstelling voor Solana, de op twee na meest verhandelde cryptocurreny. Rob Marrocco, wereldwijd hoofd ETP-noteringen bij Cboe, verklaarde: “We spelen nu in op de toenemende belangstelling van beleggers voor Solana.” De optiebeurs noteert momenteel zes spot Bitcoin ETF’s, waaronder producten van Fidelity, Ark/21Shares en VanEck, van de in totaal tien die door de toezichthouder zijn goedgekeurd.

The post Cboe bevestigt plannen voor Solana ETF’s: VanEck en 21Shares dienen aanvraag in appeared first on BLOX | Nieuws.

,

De Chicago Board Options Exchange (Cboe), de grootste optiebeurs van de Verenigde Staten, heeft bij de Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend om Solana exchange-traded funds (ETF’s) te noteren. Deze stap volgt op eerdere aanvragen van vermogensbeheerders VanEck en 21Shares om hun Solana-producten […]

The post Cboe bevestigt plannen voor Solana ETF’s: VanEck en 21Shares dienen aanvraag in appeared first on BLOX | Nieuws.

,
Lees het originele artikel op Btcdirect.eu

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.