Cardano’s opmars: concurrentie voor Ethereum met crypto verzamelitems

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Cardano’s opmars: concurrentie voor Ethereum met crypto verzamelitems,

Donkere wolken hangen al geruime tijd boven de markt van non-fungible tokens (NFT’s). Sinds de bearmarkt voor crypto in gang werd gezet, kregen NFT’s ook ongekend harde klappen. Vergeleken met de enorme hype van 2021 staat de interesse nu dan ook dicht bij het absolute nulpunt. Desondanks beleeft het Cardano (ADA) netwerk momenteel mooie ontwikkelingen op het gebied van NFT’s . Zijn grootste blockchain-concurrent Ethereum (ETH) is nu zelfs verslagen als het gaat om een belangrijke metriek.

Cardano zet Ethereum onder druk

Wanneer men over NFT’s spreekt, wordt vaak direct de relatie met het Ethereum netwerk gelegd. Dit is niet voor niets aangezien Ethereum voor veel NFT-projecten de thuisbasis is.

De interesse voor NFT’s op de blockchain van Cardano geniet de laatste tijd van een opwaartse trend. Uit data van Stocktwits NFT blijkt dat de NFT floor price index momenteel zelfs 22 procent hoger staat dan op de directe concurrent Ethereum.

Ondanks de huidige dominantie in floor prices, blijft Ethereum de absolute koning in termen van handelsvolume. Gegevens van CryptoSlam benadrukken de robuuste aanwezigheid van Ethereum met een handelsvolume van ongeveer 8,4 miljoen dollar in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume op het Cardano netwerk staat in de afgelopen dag gelijk aan zo’n 140.000 dollar.

Cardano neemt wat dat betreft de 10e plek in bezit. Op plek 2 en 3 van de lijst staan respectievelijk Solana (SOL) en Polygon (MATIC) die de strijd met Ethereum aangaan. Ethereum is echter met afstand het meest populaire netwerk als het aankomt op NFT’s.

Het is daarentegen belangrijk om in je achterhoofd te houden dat Cardano pas sinds september 2021, als gevolg van de zogenoemde Vasil upgrade, smart contracts ondersteunt. Dit maakte de weg vrij voor de ontwikkeling van decentralized finance (DeFi) en NFT’s op het netwerk. Hier staat tegenover dat Ethereum het allereerste smart contract netwerk is en volop heeft profiteren van de enorme NFT-gekte in 2021.

NFT markt heeft het zwaar

Eerder deze maand heb je op Crypto Insiders kunnen lezen dat de algehele NFT-handelsvolume in een dalende trend zit. In februari van dit jaar stond de interesse richting NFT’s op een lokale piek als gevolg van de nieuwe NFT-marktplaats Blur. Sindsdien is het echter weer bergafwaarts gegaan en lijkt het beeld van 2022 zich te herhalen.

,
Donkere wolken hangen al geruime tijd boven de markt van non-fungible tokens (NFT’s). Sinds de bearmarkt voor crypto in gang werd gezet, kregen NFT’s ook ongekend harde klappen. Vergeleken met de enorme hype van 2021 staat de interesse nu dan ook dicht bij het absolute nulpunt. Desondanks beleeft het Cardano (ADA) netwerk momenteel mooie ontwikkelingen […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com