Buterin gaat in op Layer 3 debat; “het verbeterd prestaties niet per se”

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Buterin gaat in op Layer 3 debat; “het verbeterd prestaties niet per se”,

Recentelijk heeft er veel discussie plaatsgevonden rondom de Layer 3 oplossingen, waarbij enkele van de belangrijkste spelers in de industrie zich bij het debat hebben aangesloten. Afgelopen zondag verklaarde CEO van Polygon Labs, Marc Boiron, dat Layer 3 oplossingen niet essentieel zijn voor schaalbaarheid en niet veel waarde toevoegen aan het Ethereum-ecosysteem. Nu deelt ook Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin een vergelijkbaar standpunt in dit opzicht.

Doorvoer Niet Aanzienlijk Vitalik Buterin verklaarde dat Layer 3 oplossingen op zichzelf de doorvoer niet wezenlijk verbeteren, maar dat ze kunnen helpen bij het beperken van bepaalde vaste kosten die gepaard gaan met het batchgewijs publiceren en storten/opnemen.

Buterin deelde zijn eerdere blogpost van september 2022 waarin hij drie verschillende versies van Layer 3’s en hun belang binnen het Ethereum-ecosysteem uitlegde. Hij merkte het volgende op:

Layer 2 (L2) oplossingen zijn primair voor algemene schalingsdoeleinden, gericht op het verbeteren van de algehele schaalbaarheid van applicaties. Aan de andere kant bieden Layer 3 (L3) oplossingen aangepaste functionaliteit, zoals privacyfuncties. De benadering hier draait niet om het bereiken van “schalingsvermenigvuldiging”, maar om één laag van de stack die is toegewijd aan het schalen van applicaties, met afzonderlijke lagen die voldoen aan de specifieke functionele behoeften van verschillende use cases.

L2 faciliteert schaling voor algemeen gebruik, terwijl L3 op maat gemaakte schaaloplossingen biedt. Aangepaste schaling kan zich manifesteren in verschillende vormen, waaronder gespecialiseerde applicaties die gebruik maken van berekeningsmethoden anders dan de Ethereum Virtual Machine (EVM), of rollups die gegevenscompressie optimaliseren voor specifieke toepassingen door gegevens te scheiden van bewijzen en mogelijk bewijzen te vervangen door een enkele SNARK per blok.

Bovendien richten L2 oplossingen zich op schaling zonder vertrouwen, voornamelijk via rollups, terwijl L3 oplossingen zich richten op schaling met zwak vertrouwen, zoals geïllustreerd door validiums. Validiums maken gebruik van SNARKs voor berekeningsverificatie, maar delegeren gegevensbeschikbaarheid aan een vertrouwde derde partij of commissie. Ondanks hun lagere beveiligingsgraad in vergelijking met rollups, bieden validiums kosteneffectieve schaaloplossingen, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor bepaalde toepassingen, zoals bedrijfsblockchains.

Het bericht Buterin gaat in op Layer 3 debat; “het verbeterd prestaties niet per se” verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Recentelijk heeft er veel discussie plaatsgevonden rondom de Layer 3 oplossingen, waarbij enkele van de belangrijkste spelers in de industrie zich bij het debat hebben aangesloten. Afgelopen zondag verklaarde CEO van Polygon Labs, Marc Boiron, dat Layer 3 oplossingen niet essentieel zijn voor schaalbaarheid en niet veel waarde toevoegen aan het Ethereum-ecosysteem. Nu deelt ook […]

Het bericht Buterin gaat in op Layer 3 debat; “het verbeterd prestaties niet per se” verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.