BLOX crypto van de dag: Celestia stijgt 18%

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

BLOX crypto van de dag: Celestia stijgt 18%,

Celestia behaalde op 10 februari dit jaar zijn hoogste koers ooit, maar is sindsdien 66% gedaald. Langzaamaan kruipt de waarde weer richting dat hoogste punt, een dag zoals vandaag met een stijging van 18% helpt daarbij.

Celestia wordt op dit moment gewaardeerd op 6,72 euro.

Celestia onderscheidt zich

Market expert en technisch analist DeFiSquared benadrukt de recente opwaartse trend van de koers van Celestia. Ondanks de huidige marktomstandigheden, die worden beïnvloed door een vermeend gebrek aan bruikbaarheid van crypto’s, onderscheidt Celestia zich als een blockchain infrastructuur die “echte en nuttige activiteit” faciliteert.

Op social media zegt de expert dat een aanzienlijk deel van de data die op Celestia wordt geplaatst afkomstig is van het Orderly Network. Dit netwerk biedt permissieloze liquiditeit voor on-chain perps markten, een sector met constante en significante vraag. Het Orderly Network verwerkt een aanzienlijk deel van het marktvolume, met dagelijks meer dan een half miljard transacties, en groeit.

After a nearly 80% drop from highs, Celestia has finally been showing some strength again.

The move is interesting because despite current poor market conditions being largely a result of perceived lack of utility in crypto, Celestia appears to be one of the few pieces of… pic.twitter.com/ne5lPrk0OW

— DeFi^2 (@DefiSquared) July 9, 2024

Volgens de analist is de behoefte aan een data availability layer om veilige en permissieloze liquiditeit voor on-chain perps markten te faciliteren duidelijk geworden. Dat gaan we even uitleggen in gewone mensentaal.

Stel je voor dat je op een drukke markt bent en je wilt weten hoeveel een bepaald product kost. Je kunt naar verschillende kraampjes gaan en de prijzen vergelijken, maar het kan lastig zijn om er zeker van te zijn dat alle verkopers eerlijke prijzen hanteren.

Dit is waar data availability layers zoals Celestia om de hoek komen kijken. Deze netwerken zorgen ervoor dat iedereen op het netwerk een kopie van de transactiegeschiedenis heeft. Dit maakt het veel moeilijker voor kwaaddoeners om de markt te manipuleren of frauduleuze transacties uit te voeren.

On-chain perpetuals markten zijn een soort DeFi-beurzen waar mensen met leverage kunnen handelen in cryptocurrencies. Dit betekent dat ze meer geld kunnen lenen om hun inzet te vergroten, wat het risico en de potentiële beloning vergroot.

Om deze markten veilig te laten werken, is het essentieel dat er een betrouwbare data availability layer is. Celestia is een van de leidende kandidaten voor deze rol, dankzij zijn focus op schaalbaarheid, veiligheid en decentralisatie.

Celestia is modulair

Celestia is een modulair blockchain netwerk. Het biedt een unieke oplossing voor de uitdagingen waar traditionele blockchains mee kampen, met name schaalbaarheid en flexibiliteit.

TIA is de native token van het netwerk en wordt gebruikt voor:

  • Betaling van transactiekosten: Gebruikers betalen TIA-kosten voor het indienen van transacties op het Celestia-netwerk.
  • Netwerkbeheer: Tokenhouders kunnen stemmen over governance-voorstellen om de toekomst van het Celestia-protocol te bepalen.
  • Staking: Gebruikers kunnen hun TIA-tokens staken om het netwerk te beveiligen en beloningen te verdienen. Via BLOX krijg je hier 2% rendement op TIA.
Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Doel van het Celestia-project

Het uiteindelijke doel van Celestia is om een fundamentele infrastructuur te creëren die de ontwikkeling en implementatie van schaalbare, veilige en interoperabele blockchain-applicaties mogelijk maakt.

Door de barrières voor entry te verlagen en ontwikkelaars meer flexibiliteit te bieden, hoopt Celestia massale adoptie van blockchaintechnologie te stimuleren en een nieuw tijdperk van gedecentraliseerde innovatie in te luiden.

The post BLOX crypto van de dag: Celestia stijgt 18% appeared first on BLOX | Nieuws.

,

Celestia behaalde op 10 februari dit jaar zijn hoogste koers ooit, maar is sindsdien 66% gedaald. Langzaamaan kruipt de waarde weer richting dat hoogste punt, een dag zoals vandaag met een stijging van 18% helpt daarbij. Celestia wordt op dit moment gewaardeerd op 6,72 euro. […]

The post BLOX crypto van de dag: Celestia stijgt 18% appeared first on BLOX | Nieuws.

,
Lees het originele artikel op Btcdirect.eu

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.