Bitcoins ontvangen met BTCPay

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

BTCPay Server is een open-source payment processor, die lijkt op de oplossing van BitPay. Het grote verschil is dat BTCPay open-source is en een webshop in staat stelt zelf direct bitcoins te ontvangen, zonder tussenpartij zoals BitPay.
Bitcoin ontvangen zonder tussenpartij, zoals het hoort
BTCPay is een project van Nicolas Dorier, Bitcoin Core-ontwikkelaar. BTCPay stelt webshops er toe in staat hun eigen node te draaien en direct bitcoin-betalingen te ontvangen, zonder extra maandelijkse kosten of tussenpersoon, en zonder censuur. BTCPay is geschreven in C# en kan samenwerken met de API van BitPay, waardoor het voor webshops simpel is om over te stappen. Ook biedt BTCPay ondersteuning voor het accepteren van lightning-betalingen.
BTCPay wordt met name ontwikkeld omdat het beter in lijn is met de filosofie achter bitcoin: direct van persoon tot persoon betalingen ontvangen. Wanneer er een tussenpartij zoals BitPay gebruikt wordt voor het afhandelen van transacties tussen klant en webshop, dan wordt er voorbijgegaan aan de kracht van bitcoin. Zo heeft de webshop namelijk niet zelf de bitcoins in beheer, maar wordt dit gedaan door een derde partij totdat de webshop uitbetaald wordt. Daarnaast vindt de betaling niet meer van persoon tot persoon plaats, maar via een tussenpartij, waardoor de tussenpartij invloed kan uitoefenen op welke betalingen of webshops wel of niet goedgekeurd worden.
Met BTCPay kunnen webshops zelf betalingen ontvangen en zijn zij niet afhankelijk van een derde partij voor de verwerking van deze betalingen of goedkeuring van de dienstverlener. Naast meer controle over de betalingen biedt BTCPay ook meer privacy voor de klanten. Door een eigen oplossing te gebruiken hoeft een webshop namelijk geen informatie over haar klanten meer prijs te geven aan een derde partij, zoals IP adres en gebruikte bitcoinadressen. Nadelig is dat een webshop er met BTCPay niet voor kan kiezen zich uit te laten betalen in euro’s, iets dat vaak nog wel gebeurd. De volledige documentatie van BTCPay is hier te vinden.

Lees het originele artikel op Bitcoin.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.