Bitcoin whale klimt razendsnel naar 3e grootste houder: wie is dit?

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Bitcoin whale klimt razendsnel naar 3e grootste houder: wie is dit?,

Vandaag de dag kent het Bitcoin (BTC) eocysteem holders van verschillende formaten. Naast individuen bezitten niet alleen grote partijen als crypto exchanges, maar ook private en beursgenoteerde bedrijven de grootste crypto qua marktkapitalisatie. Het Midden-Amerikaanse land El-Salvador heeft bovendien ook bitcoin in bezit. Het landschap telt nu een nieuwe gigantische bezitter dat in extreem korte tijd een ongekende hoeveelheid bij elkaar heeft verzameld. Wie zich precies schuilhoudt achter deze wallet is echter een groot mysterie.

Onbekende, reusachtige bitcoin whale

Volgens gegevens van BitInfoCharts ontving de wallet in kwestie op 8 mei voor het eerst bitcoin. Een bedrag van 0,25 BTC werd destijds verstuurd richting de wallet en het luidde het begin van een vloedgolf aan inkomende transacties.

Inmiddels bezit de wallet een enorm vermogen van maar liefst 118.300 BTC. Tegen de huidige bitcoin koers draagt dit een gigantische waarde van 3,08 miljard dollar.

De snelle en aanzienlijke groei van de bitcoin-stapel van dit adres leidt tot veel speculaties binnen de crypto community. Sommigen suggereren dat het hoogstwaarschijnlijk een cryptobeurs is dat fondsen aan het verplaatsen is. Anderen nemen wildere theorieën aan, door de wallet bijvoorbeeld toe te kennen aan de gigantische vermogensbeheerder BlackRock.

BlackRock bracht de cryptomarkt op 15 juni in bloei toen het een aanvraag indiende voor een spot bitcoin Exchange Traded Fund (ETF). De poging van BlackRock werd tevens gevolgd door een vloedgolf aan aanvragen vanuit andere financiële reuzen.

Uiteraard zou het ook een privaat of beursgenoteerd bedrijf kunnen zijn dat een flinke zak geld aan het investeren is in bitcoin. Een stinkend rijke individu of zelfs een land behoren ook tot de mogelijkheden. Vooralsnog is het vooral speculeren en kan niemand met zekerheid zeggen wie de eigenaar is van de wallet met 118.300 BTC.

3e grootste BTC bezitter

Volgens BitInfoCharts mag de mysterieuze wallet de derde plek in beslag nemen wat betreft de grootste bitcoin wallets ter wereld. De eerste plek en tweede plek zijn bemachtigd door de cold wallets van Binance en Bitfinex. Op de vierde plek staat wederom een cold wallet van Binance, ’s werelds grootste crypto exchange.

Je zult je wellicht afvragen waar Microstrategy, de grootste beursgenoteerde bitcoin holder, zich bevindt in dit rijtje. Het Amerikaanse softwarebedrijf bezit namelijk een indrukwekkend fortuin van 152.800 BTC. Echter is deze totale hoeveelheid verspreid over meerdere wallets en dus staat het niet tussen de eerdergenoemde namen.

,
Vandaag de dag kent het Bitcoin (BTC) eocysteem holders van verschillende formaten. Naast individuen bezitten niet alleen grote partijen als crypto exchanges, maar ook private en beursgenoteerde bedrijven de grootste crypto qua marktkapitalisatie. Het Midden-Amerikaanse land El-Salvador heeft bovendien ook bitcoin in bezit. Het landschap telt nu een nieuwe gigantische bezitter dat in extreem korte tijd […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com