Bitcoin voorstander wint Argentijnse presidentsverkiezingen

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin voorstander wint Argentijnse presidentsverkiezingen,

De komende vier jaar zal bitcoin (BTC) voorstander Javier Milei de president zijn van Argentinië. Gisteren konden Argentijnen voor de tweede keer naar de stembus gaan om de ‘redder’ van de torenhoge inflatie en groeiende armoede in het land te kiezen. De controversiële Milei heeft met overtuiging de harten van het Argentijnse volk weten te winnen.

Nieuwe Argentijnse bitcoin-vriendelijke president

Milei, een ultraliberale nieuwkomer, nam het op in een tweestrijd tegen Sergio Massa, de huidige minister van Economische Zaken in Argentinië. Tijdens de eerste stemronde van 22 oktober kwam er namelijk geen definitieve winnaar uit de bus en dus werd de keuze voor het Argentijnse volk ingeperkt tot deze twee.

Bij de eerste stemronde wist Massa nog de meeste stemmen te verzamelen, maar nu ging Milei met een significante voorsprong er met de winst vandoor. Uit data van Bloomberg blijkt dat Milei maar liefst 55,69 procent van alle stemmen heeft behaald. In totaal zijn 99,28 procent van alle geldige stemmen geteld, wat gelijk staat aan iets minder dan 26 miljoen.

Beide kanshebbers hadden Bitcoin-vriendelijke plannen, maar Milei was een meer uitgesproken voorstander van de decentrale valuta. Volledig in lijn met de filosofie van Bitcoin, heeft hij veel kritiek geuit op de centrale bank van het land, die hij oplichterij noemt en een ‘’mechanisme waarmee politici de goede mensen bedriegen met inflatiebelasting’’.

Om de enorme inflatie op te lossen heeft Milei plannen om de centrale bank volledig op te heffen en de Amerikaanse dollar als nationale valuta aan te nemen. Daarnaast zou Bitcoin naar zijn mening de macht teruggeven aan het Argentijnse volk. Hij heeft echter tot nu toe nog geen intenties naar buiten gebracht om bitcoin ook daadwerkelijk als wettig betaalmiddel aan te nemen.

De rechtse libertair en tevens jurist uit de hoofdstad Buenos Aires heeft bovendien veel controversiële opvattingen. Zo ontkent hij klimaatverandering, wil hij dat mensen gemakkelijker vuurwapens kunnen kopen en is hij van mening dat de verkoop van menselijke organen legaal moet zijn. Dankzij zijn populistische aanpak werd hij door sommigen ook wel vergeleken met de Amerikaanse ex-president Donald Trump.

Milei zal op 10 december aantreden als de nieuwe president van Argentinië.

Presidentsverliezer: CBDC voorstander en plannen voor BTC mining

Massa, de grote verliezer van de presidentsstrijd, pleitte juist voor het lanceren van een Central Bank Digital Durrency (CBDC), een digitale valuta uitgegeven door de centrale bank, om de langdurige inflatiecrisis op te lossen.

Bitcoin kwam ook enigszins naar voren in de ideeën van Massa. Hij had namelijk plannen om bitcoin te minen met het overschot van aardgas uit de Vaca Muerte schalieformatie om de activiteiten van stroom te voorzien.

Het bericht Bitcoin voorstander wint Argentijnse presidentsverkiezingen verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Bitcoin voorstander wint Argentijnse presidentsverkiezingen verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.