Bitcoin-rotonde in Slovenië

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

In de stad Kranj in Slovenië is onlangs het eerste Bitcoin-monument onthuld, in de vorm van het Bitcoin-logo (₿) midden op een rotonde. Het momument werd geopend door de gemeente van de stad en is mede mogelijk gemaakt door softwarebedrijf ThirdFrameStudios en Bitstamp, de Sloveense bitcoin exchange.
Opvallend is dat het monument in de vorm van het logo van Bitcoin is, maar de makers zelf de nadruk leggen op blockchain technologie in het algemeen. Dit is enigszins merkwaardig, omdat een blockchain zonder inherente munteenheid als prikkel voor de beveiliging van het netwerk (proof-of-work) nog altijd gewoon een database is.

Blockchain technologies offer an inexhaustible source of new applicability on the everyday activities in societies and of individuals. By being decentralized they can be used in the sectors of health, administration, food distribution, culture, and all other areas of life.

Het monument is ontworpen door Aleksander Frenčeškin en Selman Čorovič. Het monument weegt drie ton en heeft een diameter van ongeveer zeven meter. Het idee voor het gebruik van het Bitcoin-logo kwam als reactie op een oproep van de gemeente over welk monument er op de rotonde geplaatst moest worden. Op de website van het monument is meer te lezen over het project en de getoonde foto’s zijn afkomstig van Andrej Trček.

Lees het originele artikel op Bitcoin.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.