Bitcoin overtreft Visa op basis van jaarlijkse transacties

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Bitcoin overtreft Visa op basis van jaarlijkse transacties,

De populaire on-chain analist en mede-oprichter van Reflexivity Research, Will Clemente, besloot onlangs op het social media-platform X te duiken om de opmerkelijke groeit van het Bitcoin (BTC)-netwerk te belichten. Zo onthulde hij dat het jaarlijkse transactievolume van Bitcoin dat van Visa overtroffen heeft, een van ’s werelds grootste betalingsnetwerken.

Bron: Reflexivity Research

On-chain transacties stijgen in 2023

De bovenstaande grafiek toont twee belangrijke fasen die een uitbarsting in het netwerkverkeer van Bitcoin veroorzaakten. De eerste was de bullmarkt van 2017, en de tweede was de historische fase van 2021 waarin de koningsmunt explodeerde naar zijn recordhoogte van ongeveer $69.000.

De grootste piek in transacties kwam echter in 2023, gedreven door de populariteit van BRC-20 tokens en Bitcoin Ordinals. Zoals duidelijk blijkt, zag begin mei een ongekende stijging in netwerkverkeer. Hoewel de daaropvolgende periode van lage volatiliteit een daling veroorzaakte, is er de afgelopen maand een sterke comeback geweest.

In feite was de afgelopen week een recordbreker, met transacties die voor het eerst ooit op 15 september de 700.000 overschreden.

Bron: Glassnode

Gezonde vraag vanuit particuliere gebruikers

Bitcoin heeft zich met opmerkelijke veerkracht door de ups en downs van de cryptomarkt bewogen. Er werd voorspeld dat de crypto-winter van 2022 zijn grootste uitdaging zou zijn op het gebied van gebruikersbehoud en netwerkgroei.

Ondanks deze uitdagingen, is de vraag naar blockchain echter onaangetast gebleven. Volgens een recente update van Glassnode bereikte het aantal BTC-portefeuilles met minimaal 0,01 munten een nieuw ATH, wat ook duidt op de robuuste vraag vanuit particuliere gebruikers/investeerders naar Bitcoin, iets wat essentieel is als het wil concurreren met betalingsgiganten zoals Visa.

De komende tijd zal echter nog steeds spannend zijn voor de koningsmunt, aangezien de bredere markt vol spanning wacht op een beslissing over de verschillende aanvragen voor Bitcoin spot ETF’s. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de beslissingen daarover uitgesteld tot oktober.

Het bericht Bitcoin overtreft Visa op basis van jaarlijkse transacties verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

De populaire on-chain analist en mede-oprichter van Reflexivity Research, Will Clemente, besloot onlangs op het social media-platform X te duiken om de opmerkelijke groeit van het Bitcoin (BTC)-netwerk te belichten. Zo onthulde hij dat het jaarlijkse transactievolume van Bitcoin dat van Visa overtroffen heeft, een van ’s werelds grootste betalingsnetwerken. On-chain transacties stijgen in 2023 […]

Het bericht Bitcoin overtreft Visa op basis van jaarlijkse transacties verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com