Bitcoin Meester review: Betrouwbaarheid en onze ervaring

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin Meester is een – voor ons – nieuwe aanbieder van veel soorten cryptovaluta. Je kan hier cryptocurrencies direct met iDEAL kopen, verkopen, omwisselen en bewaren. In een vorige blog hebben wij al beschreven hoe je een Bitcoin Meester account aanmaakt. In deze blog beschrijven wij onze ervaringen, kijken we naar de betrouwbaarheid en laten we zien hoe je hier cryptocurrencies koopt met iDEAL. Ook beoordelen wij de website op meerdere punten zoals: Gebruiksvriendelijkheid, aanbod, klantenservice, veiligheid en verificatieproces. We sluiten af met een conclusie en een beoordeling tussen de 1 en 5 sterren.
Maak direct een account aan bij Bitcoin Meester
Een korte introductie
Bitcoin Meester is een online platform waarop je meerdere soorten cryptovaluta kan kopen en verkopen. Dit is 24 uur per dag, 7 dagen per week mogelijk. Deze aanbieder is een onderdeel van Coin Meester B.V. – een in Nederlands geregistreerd bedrijf. Als eigenaren worden Boyd Meuleman en Mitchell Zandwijken genoemd. Het platform kan vergeleken worden met andere Nederlandse aanbieders zoals Bitvavo en Litebit. Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 68655820 en is gevestigd in Aalsmeer.
Bereikbaarheid van Bitcoin Meester
De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 – 17:00. In het weekend is deze officieel gesloten, maar worden er in sommige gevallen wel mailtjes beantwoord. De reactietijd is dan echter iets langer. Je kan het bedrijf bereiken via een telefoonnummer, Live Chat op de website en via de mail. Wij hebben meerdere keren kort contact gehad met Bitcoin Meester. In alle gevallen werden onze vragen en opmerkingen snel beantwoord. Hier kunnen wij alleen maar zeer positief over zijn.
Eerste indruk van de website
Als je naar de website van Bitcoin Meester gaat, dan kom je uit op een rustige homepagina. De kleuren wit, blauw en oranje worden gebruikt. De belangrijkste knoppen op de website zijn oranje met een witte tekst. Al met al een rustgevend en duidelijk geheel. Je ziet een aantal koersen, die live worden bijgehouden, een korte uitleg en reviews van Trust Pilot. Onderaan de homepagina staan de manieren om contact op te nemen en een aantal meest gestelde vragen. Veel andere cryptocurrency brokers hebben een drukker uiterlijk en zijn wat lastiger te navigeren. Bitcoin Meester lost dit op door een strak design met zeer duidelijke buttons.

Het aanbod van Bitcoin Meester
Het aanbod van dit bedrijf is enorm groot. Waar veel andere aanbieders slechts een handjevol munten aanbieden, biedt Bitcoin Meester er – op het moment van schrijven – meer dan honderd aan. Deze munten kun je allemaal kopen met iDEAL via jouw Bitcoin Meester account. Er staan een aantal hele interessante munten tussen die je nergens anders zo gemakkelijk kan kopen. Het volledige aanbod is op het moment:
BTC
OMG
DCR
MONA
NEBL
PPC
LTC
ICX
SNT
SYS
LINK
VIA
ETH
LSK
LRC
RDD
MCO
FTC
XRP
BTG
GNT
ETHOS
PAY
NLG
MIOTA
XVG
AION
STORM
GBYTE
STEEM
BCH
ZEC
ELF
FCT
STOJ
CRW
ADA
AE
WTC
NXT
NULS
ARN
NEO
BTS
IOST
SALT
EMC
BLK
EOS
ONT
HSR
GXS
PART
RADS
XLM
SC
DGB
BNT
MTL
RVR
TRX
WAN
REP
FUN
VTC
OK
XMR
PPT
ARDR
WAX
GRS
BSD
DASH
ZIL
KMD
GRO
UBQ
XMY
XEM
STRAT
ARK
POWR
NAV
BRX
VEN
WAVES
KNC
ENG
GVT
ABY
ETC
ZRX
PIVX
NCASH
EDO
PTC
QTUM
DOGE
SUB
XZC
CLOAK
BRK
Maak direct een account aan bij Bitcoin Meester
Wallets van Bitcoin Meester
Als je coins koopt bij Bitcoin Meester worden deze geplaatst in wallets van het bedrijf zelf. Je hoeft zelf geen eigen wallet aan te maken per munt. Dit heeft voor veel mensen veel voordelen. Zo hoef je niet – als je wilt investeren in meerdere munten – overal een wallet voor aan te maken. Een nadeel is wel dat je niet zelf jouw munten in beheer hebt en geen private keys hebt. Gelukkig kun je wel gewoon coins naar een eigen wallet sturen. Een prima oplossing. Als je naar de homepagina van jouw account gaat, zie je direct een overzicht van alle munten en de huidige waarde van jouw portfolio.
Kopen van cryptocurrency bij Bitcoin Meester
Als je cryptocurrency wilt kopen, dan moet je eerst zorgen dat je een account hebt. Dat kan je goed aanmaken via ons Bitcoin Meester account aanmaken stappenplan. Daarna moet je eerst euro’s storten via iDEAL. Wij hebben dat natuurlijk voor deze review uitgebreid uitgetest. Je moet voor minimaal 50 euro aan credits kopen. Dit hebben wij als volgt gedaan:
Maak een account aan bij Bitcoin Meester via deze link
Verifieer jouw account en ga naar de homepagina van jouw account
Druk op de oranje button met “euro’s storten”
Voer het bedrag in (minimaal 50 euro) en klik op “storten met iDEAL” of “zelf overmaken”. Wij hebben voor deze review gestort met iDEAL.
Betaal met iDEAL
Het geld staat binnen een paar minuten in jouw account min €1 transactiekosten. Schrik dus niet als dit een paar minuten duurt.
Je kan nu beginnen met handelen.

Het proces gaat soepel en het bedrag staat snel in een Bitcoin Meester account. Het inhouden van 1 euro per overboeking is wat ons betreft erg hoog en niet helemaal nodig. Concurrenten rekenen geen verwerkingskosten voor transacties met euro’s. Bitcoin Meester maakt dit echter wel goed met de lage transactiekosten, maar hier later meer over.
4 cryptovaluta kopen
Als test hebben wij vier cryptovaluta gekocht:
Groestlcoin (GRS) – 19 euro
IOTA (MIOTA) – 10 euro
Reddcoin (RDD) – 10 euro
VeChain (VEN) – 10 euro
Het koopproces is erg simpel. Je klikt op de pagina Koersen & coins of in jouw account op de munt die je wilt hebben, voert het bedrag in en drukt op kopen. Na het drukken op de knop staat de valuta direct in jouw account.

Cryptovaluta omwisselen
Je kan ook via deze website snel digitale valuta tegenover elkaar omwisselen. Deze optie krijg je als je op “Home” drukt. Wij hebben dit uitgetest door GRS te wisselen naar LSK. Je moet minimaal voor 10 euro van een bepaalde munt omwisselen. Ook deze transactie wordt direct bijgewerkt. Erg snel en soepel. Bij veel aanbieders moet je eerst wachten tot je een bepaalde munt kan uitbetalen om daarna een kooporder aan te maken van credits of euro’s naar een andere cryptovaluta.

Transactiekosten en prijzen
Bij het kopen en verkopen hanteert Bitcoin meester een marge van tussen de 0.5 en 1%. Deze marge is al verwerkt in de koers. Er zijn dus geen verborgen kosten bij het kopen en verkopen. Daarnaast betaal je 1 euro voor een euro overboeking met iDEAL. Stort je 50 euro (het minimum), dan krijg je er 49 voor terug. De kosten voor het kopen en verkopen zijn niet hoog vergeleken met veel andere aanbieders. Alleen 1 euro om een euro overboeking uit te voeren is aan de hoge kant. Na het kopen van 4 munten en het omwisselen van onze GRS naar LSK heeft onze portfolio een waarde van €47,47. Wij zijn dus van de 49 euro, €1,53 kwijt aan transactiekosten voor 5 transacties. Dit is niet veel.
Maak direct een account aan bij Bitcoin Meester
Vergeleken met twee andere aanbieders:
Prijs van 1 Bitcoin om te kopen, op hetzelfde moment vergeleken (14 mei 2018 om 17:15). Op volgorde van goedkoopste naar duurste:
Bitcoin Meester: €7389,77
Litebit: €7406,29
Bitonic: €7440,40
Bitvavo: €7462,51
BTC Direct: €7472,81
Vergeleken met andere grote Nederlandse aanbieders is Bitcoin Meester de goedkoopste op het moment van schrijven. De ene euro transactiekosten voor een euro overboeking is dan eigenlijk helemaal niet zo erg.
Bitcoin Meester betrouwbaar en veilig?
Het bedrijf is netjes geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel. Een enorm pluspunt vinden wij de uitstekende bereikbaarheid van de klantenservice. Ook heeft het kantoor van Bitcoin Meester een kloppend adres. Daarnaast horen wij zelden tot nooit iets negatiefs over dit bedrijf. Ook tijdens al onze testen hebben wij geen reden om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van Bitcoin Meester. Ook gaat de verificatie erg snel en soepel. Mocht jij toch iets op te merken hebben over de betrouwbaarheid van Bitcoin Meester, laat het ons dan gerust weten. Tot die tijd laten wij onze “test-cryptocurrency” er gewoon staan.
Bekendheid en statistieken
Het is nog geen enorm bekend bedrijf, maar wij verwachten wel dat hier snel verandering in gaat komen. Volgens recente statistieken heeft de website slechts 37 inkomende links. Er zijn dus maar 37 websites die naar dit domein linken. Volgens statistieken van Alexa staat de website op rond plek 30.000 van populairste websites in Nederland. Dit is niet slecht. De bekendheid zal zeker gaan groeien, omdat de website gewoon goed klopt.
Maak direct een account aan bij Bitcoin Meester

 
Korte disclaimer: Voordat we beginnen met de conclusie, even een korte mededeling. Dit is geen gesponsord bericht. Wij hebben geen aandelen in Bitcoin Meester en zijn niet betrokken bij dit bedrijf. Ook zijn wij niet gevraagd om een Bitcoin Meester review te schrijven. Wij hebben hier dan ook geen geld mee verdient. Mocht je via onze link een account aanmaken en cryptovaluta kopen, dan krijgen wij een kleine commissie. Hier merk jij echter niets van. Heel erg bedankt dat je ons op die manier wilt steunen! Wil je dat niet? No hard feelings! Je kan dan deze link gebruiken.
Conclusie Bitcoin Meester review
 
Het bericht Bitcoin Meester review: Betrouwbaarheid en onze ervaring verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.