Bitcoin maakt snelle dip na hoogste koers in weken, wat volgt vandaag?

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Bitcoin maakt snelle dip na hoogste koers in weken, wat volgt vandaag?,

Gistermiddag steeg bitcoin (BTC) tot zijn hoogste prijs sinds 31 augustus. Heel lang konden we echter niet genieten van dit prijsniveau aangezien de koers in de avond een scherpe duikvlucht maakte. In deze ochtendupdate bespreken we deze verhoogde volatiliteit en nemen we een kijkje bij de huidige stand van zaken. Wat kun je verwachten in aanloop naar het rentebesluit morgen van de Amerikaanse centrale bank?

Bitcoin levert stijging in

In anticipatie op een pauze in de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank en een zogenoemde short squeeze ging het plotseling erg hard gisteren rond de lunchtijd. Om 15:00 uur bereikte bitcoin vervolgens zijn piek van vlak boven de 27.400 dollar waarna het voor enkele uren consolideerde.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Om 19:00 uur keerde het tij en maakt de prijs een scherpe daling. In slechts een halfuur tijd werd het steunniveau van 26.700 dollar bereikt. Dit level doet vooralsnog zijn werk om een verdere daling te voorkomen.

#BItcoin hits resistance and instance pullback to take OI.

Probably we’ll chop around some more, before we can have a substantial upwards move.

That’s fine, more time to play the altcoins. pic.twitter.com/afZKp6P0gu

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) September 18, 2023

De volatiliteit kwam enigszins uit een onverwachte hoek aangezien alle ogen gericht waren op de Federal Reserve die morgen met een nieuw rentebesluit naar buiten komt. Een relatief rustige, involatiele dag ligt voor vandaag in de lijn der verwachtingen, maar bitcoin is en blijft wat dat betreft erg onvoorspelbaar.

Op het moment van schrijven is de bitcoin prijs op crypto exchange Bybit 26.837 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 25.128.

Altcoins in het groen: toncoin en solana springen erbovenuit

Wat betreft de top 10 grootste cryptocurrencies van het moment, is groen verreweg de meest dominante kleur. Uitsluitend BNB kleurt nipt in het rood met een te verwaarlozen daling van 0,21 procent. Toncoin (TON) en solana (SOL) zijn de hardste stijgers van de afgelopen 24 uur met respectievelijk 4,88 en 4,25 procent.

Bitcoin vandaag: stilte voor de storm

Zoals gezegd is morgen de belangrijkste dag van de week op macro-economisch vlak. Voor vandaag staat de inflatiedata uit de Eurozone op de agenda. Er wordt een jaarlijkse stijging van de consumentenprijsindex (CPI) van 5,1 procent verwacht, terwijl deze vorige maand op 5,3 procent uitkwam.

Deze inflatiecijfers volgen op de cijfers van vorige week uit de Verenigde Staten. Het is belangrijk om te vermelden dat de Amerikaanse cijfers doorgaans meer volatiliteit opleveren bij risicovolle activa zoals bitcoin.

De VS blijft blijft echter niet geheel achterwegen vandaag aangezien om 14:30 uur de wekelijkse Bouwvergunningen gepubliceerd worden als sleutelindicator van de huizenmarkt. De verwachting ligt op 1,440 miljoen, terwijl deze vorige week gelijkstond aan 1,443 miljoen.

Crypto nieuws van afgelopen nacht

In de lopende rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Binance heeft de toezichthouder gisteravond bij een rechtbank in Washington D.C er op aangedrongen een inspectie van Binance.US goed te keuren. Vannacht kwam vervolgens het nieuws naar buiten dat de rechter het verzoek heeft afgewezen om toegang te krijgen tot de technologie-infrastructuur van de Amerikaanse tak van Binance.

,
Gistermiddag steeg bitcoin (BTC) tot zijn hoogste prijs sinds 31 augustus. Heel lang konden we echter niet genieten van dit prijsniveau aangezien de koers in de avond een scherpe duikvlucht maakte. In deze ochtendupdate bespreken we deze verhoogde volatiliteit en nemen we een kijkje bij de huidige stand van zaken. Wat kun je verwachten in […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com