Bitcoin koers volgt deze grafiek uit 1930, is dit goed of slecht nieuws?

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin koers volgt deze grafiek uit 1930, is dit goed of slecht nieuws?,

De volatiliteit is terug voor de Bitcoin koers en de cryptomarkt, maar momenteel is het in het voordeel van de bears, aangezien de waarde de afgelopen dagen is gedaald. De koningsmunt bewoog de afgelopen tijd zijwaarts, maar een liquidatiecascade dwong de prijs naar kritieke ondersteuningsniveaus, maar het ergste is nog niet voorbij, als we althans de grafieken moeten geloven.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $26.100 met zijwaartse beweging in de afgelopen 24 uur. In de afgelopen week corrigeerde de prijs van BTC terug naar $26.000 nadat het de ondersteuning verloor op het hoogtepunt van zijn huidige niveaus.

Mike McGlone, Senior Commodity Analist bij Bloomberg Intelligence, deelde een analyse op X waarin hij Bitcoin classificeerde als een van de “best presterende activa in de geschiedenis” gezien de cryptocurrency in minder dan tien jaar van $100 naar ongeveer $70.000 gestegen is.

Tegelijkertijd wees McGlone op de overeenkomsten tussen de Bitcoin-prijsgrafiek en de aandelenmarktgrafiek van de jaren 1930. Gedurende deze periode ging de Amerikaanse economie door een van haar ergste tijden, wat leidde tot een reeks economische hervormingen.

Bitcoin price BTC BTCUSDT Chart 2
Bron: Mike McGlone op X

Door beide sectoren te vergelijken, voorspelde McGlone een mogelijke daling van de Bitcoin-prijs zodra de Amerikaanse Federal Reserve haar monetair beleid omkeert. Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, heeft de financiële instelling de rentetarieven verhoogd om de inflatie af te remmen.

Als gevolg hiervan is Bitcoin prijs gedaald doordat liquiditeit de financiële markten verlaat en de onzekerheid toeneemt. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, verwacht de analist van Bloomberg Intelligence dat de cryptocurrency verder zal dalen als de Fed haar monetair beleid verliest. McGlone legde uit:

“Een van de best presterende activa in de geschiedenis en een leidende indicator – Bitcoin – lijkt op de aandelenmarkt in 1930. Statisticus en ondernemer Roger Babson begon ruim voor econoom Irving Fisher in 1929 een ‘permanent hoog plateau’ uit te roepen te waarschuwen voor verhoogde aandelenprijzen. De Fed kantelt onze bias naar een standpunt vergelijkbaar met dat van Babson.”

De bovengenoemde analist richtte zich op de toenemende potentiële voordelen voor investeerders die uit BTC stappen en in door de overheid uitgegeven financiële instrumenten stappen, zoals Amerikaanse schatkistpapieren die momenteel een rendement van 5% opleveren. Zolang deze omgeving aanhoudt, vertoont BTC voornamelijk neerwaartse neigingen, zo concludeerde de analist.

Het bericht Bitcoin koers volgt deze grafiek uit 1930, is dit goed of slecht nieuws? verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

De volatiliteit is terug voor de Bitcoin koers en de cryptomarkt, maar momenteel is het in het voordeel van de bears, aangezien de waarde de afgelopen dagen is gedaald. De koningsmunt bewoog de afgelopen tijd zijwaarts, maar een liquidatiecascade dwong de prijs naar kritieke ondersteuningsniveaus, maar het ergste is nog niet voorbij, als we althans […]

Het bericht Bitcoin koers volgt deze grafiek uit 1930, is dit goed of slecht nieuws? verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.