Bitcoin koers veert op na rode week, Chainlink en AI crypto schitteren

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin koers veert op na rode week, Chainlink en AI crypto schitteren,

Afgelopen week werd de crypto markt vooral gekentekend door rode koersen, maar dat volgde na een periode van sterke stijgingen.

Deze week beginnen de meeste koersen gelijk weer in het groen en staan er weer meerdere opvallend sterke stijgers tussen de altcoin top 100. Toch vrezen sommige analisten dat een diepere correctie alsnog kan volgen.

Ook kunnen deze week de zogenaamde ‘FOMC meeting minutes,’ de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank, nog voor wat opschudding zorgen.

De totale marktkapitalisatie van crypto steeg in de afgelopen 24 uur met 2% naar $1,42 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 18% naar $44,3 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 51,3%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, stijgt van 66 naar 69, een teken dat de angst weer iets is afgenomen.

Bitcoin Fear and Greed Index is 69 — Greed
Current price: $37,307 pic.twitter.com/vkJFytLCm4

— Bitcoin Fear and Greed Index (@BitcoinFear) November 20, 2023

Bitcoin terug boven $37.000

Bitcoin (BTC) herstelde afgelopen nacht weer boven $37.000 en dat is een goed teken voor het opwaartse momentum.

Er wordt gespeculeerd dat de overwinning van bitcoin voorstander Javier Milei in Argentinië voor dat laatste duwtje heeft gezorgd.

Sindsdien loopt de koers echter tegen wat weerstand aan rond de $37.250. Om precies te zijn komt de BTC prijs op het moment van schrijven uit op $37.140 op Bybit en €33.981 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 1,7% in de plus.

Analisten zijn momenteel enigszins verdeeld. Sommigen waarschuwen voor een diepere correctie, maar als de opwaartse trend aanhoudt, kunnen we wellicht binnenkort al een uitbraak richting $40.000 verwachten, zegt Michaël van de Poppe.

The theory on #Bitcoin still stands.

Upwards trend remains intact, through which the resistance area is getting tested heavily.

I expect a breakout upwards beginning December to $38-40K if this upwards trend remains valid. pic.twitter.com/NEZrBngszR

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) November 20, 2023

Ethereum, cardano en vooral chainlink stijgen fors

Ethereum (ETH) steeg in de afgelopen 24 uur al een stukje sterker, heroverde afgelopen nacht weer de $2.000 en tikte zojuist een piek van $2.020 aan. Op het moment van schrijven zakt ETH naar $2,024, maar lijkt hier mogelijk voor nu steun te vinden en staat daarmee 3,4% in de plus vandaag.

Cardano (ADA) volgt een vergelijkbaar pad vandaag en piekte vanochtend rond $0,399. Op het moment van schrijven zakt ADA naar $0,389 en staat hiermee 3,3% in de plus.

In de top 10 is het vandaag chainlink (LINK) die weer de aandacht naar zich toe trekt. De LINK koers steeg met maar liefst 7% in de afgelopen 24 uur en komt inmiddels bij de $15 aan. Daarmee haalt het ook weer polygon (MATIC) in als de negende grootste cryptomunt op de markt (stablecoins niet meegerekend).

#Chainlink could be breaking out from a bull flag! We could see a retest of the breakout zone around $14 before $LINK marches toward $20!

Looking to trade this #LINK setup? Head over to @bytradeio and sign up using the promo code 65947196 here: https://t.co/YHJXZCMpLS pic.twitter.com/LQm9xP5MyP

— Ali (@ali_charts) November 19, 2023

AI crypto trekken aandacht in groene crypto top 100

Ook de top 100 kleurt voornamelijk groen vandaag. Dat geldt echter niet voor alle koersen. Kaspa (KAS), die afgelopen week nog met 70% steeg, zakt vandaag met 3,5%. Het nieuwe celestia (TIA), die de afgelopen twee weken met 190% steeg, zakt vandaag met 5%.

Daarentegen hebben we meerdere harde stijgers in de top 100. Arweave (AR) en injective (INJ) staan meer dan 7% in de plus. Voor algorand (ALGO) en apecoin (APE) is dat meer dan 8%. Gala (GALA) en hedera (HBAR) staan al bijna 10% in de plus vandaag.

Lido (LDO) stijgt met 11% en illuvium (ILV) met 12%. Near protocol (NEAR) blijft sterk stijgen en staat vandaag al bijna 15% in de plus. Synthetix (SNX) gooit er nog een schepje bovenop en stijgt met 18,5% naar $3,59.

$SNX at an interesting spot: pic.twitter.com/fwYTKp9fGp

— Matthew Hyland (@MatthewHyland_) November 19, 2023

Vooral zogeheten artificial intelligence (AI), of kunstmatige intelligentie, tokens stelen vandaag de show. Zo stijgt (vlak buiten de top 100) singularitynet (AGIX) met 11,5% en fetch.ai (FET) stijgt al met 13%. Bittensor (TAO) trekt vooral de aandacht me een stijging van maar liefst 23% naar $283.

$TAO / $USD – Update

What an absolute machine TAO is, and we still a long way to go. I got in late, but i am riding this one up pic.twitter.com/YAMWi1nQ3w

— Crypto Tony (@CryptoTony__) November 19, 2023

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Het bericht Bitcoin koers veert op na rode week, Chainlink en AI crypto schitteren verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Bitcoin koers veert op na rode week, Chainlink en AI crypto schitteren verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.