‘Bitcoin koers van 180.000 dollar in aantocht’

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

‘Bitcoin koers van 180.000 dollar in aantocht’,

De bitcoin koers is de afgelopen zeven dagen met een indrukwekkende 12,32 procent gestegen naar het huidige niveau van 48.159 dollar. Het lijkt erop dat veel analisten plotseling concluderen dat de lancering van de Spot Bitcoin ETFs toch niet gefaald is. Sterker nog, als we de populaire analist Pentoshi mogen geloven, dan krijgen we voor het einde van 2025 nog een bitcoin koers van 180.000 dollar te zien.

Image
Bron: Pentoshi/Twitter

Tweewekelijkse macro-economische nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Je ontvangt iedere maandag een marktupdate met de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen voor de bitcoin koers en aandelen. Vervolgens selecteer ik iedere vrijdag de vijf belangrijkste financiële grafieken van dit moment.

Iedereen is bullish over bitcoin

Waarom komen deze plotseling koersexplosies van de bitcoin koers vandaan? De ETF-lancering was toch een flop? Jim Cramer van CNBC was er op 23 januari als de kippen bij om te roepen dat bitcoin 20 procent gedaald was en dat hij nog meer dalingen verwachtte.

Now that Bitcoin’s down about 20% from its high i expect a strong stand to be made but it won’t hold because not enough money is coming in. New theme: Number Go Down

— Jim Cramer (@jimcramer) January 23, 2024

Die dalingen kwamen er echter niet. Jim Cramer en vele anderen waren te vroeg met hun conclusies. De ETF van Grayscale was verantwoordelijk voor een gigantische hoeveelheid verkopen, maar daar zat bijvoorbeeld ook 1 miljard dollar aan verkoopdruk van het failliete FTX bij.

Die moesten verkopen en zij waren zeker niet de enige. Dat leverde in het begin een vertekend beeld op. Nu wil ik niet zeggen dat we al kunnen concluderen dat de ETF-lanceringen een succes waren voor bitcoin, maar daar begint het voorzichtig op te lijken.

Gaat bitcoin voor de halving al een all-time high neerzetten?

Plotseling begint het narratief rondom bitcoin weer helemaal om te slaan. De halving komt eraan en de koers begint te stijgen. Kan bitcoin voor de halving al een nieuwe all-time high noteren? In theorie is dat zeker mogelijk. Veel analisten roepen van niet, omdat bitcoin dat tijdens voorgaande halvings niet deed, maar de geschiedenis is geen exacte voorspeller van de toekomst.

Met de komst van de Spot Bitcoin ETFs kunnen er gekke dingen gebeuren.

Zeker in een wereld waarin overheden steeds meer geld moeten lenen (en bedrijven overigens ook) om de economie draaiende te houden. In die wereld is bitcoin, met zijn absolute schaarste van 21 miljoen eenheden, in potentie de koning.

Niet voor niets zien we dat Goud ETFs op dit moment leeglopen, terwijl de ETF-lanceringen van bitcoin in één maand 10 miljard dollar aan kapitaal wisten te verzamelen. Het is lastig om de bitcoin koers op de korte termijn te voorspellen, maar in mijn optiek is het narratief rondom de digitale munt nog nooit zo sterk geweest als nu.

De inflatie van fiatgeld is niet te stoppen en dat gaat de “vlucht naar schaarste” alleen maar versnellen. Bitcoin kan in potentie een belangrijk eindstation van die vlucht naar schaarste worden. Voor mij is het om deze reden in ieder geval al jaren mijn primaire spaarmiddel.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Elke maandag en vrijdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Het bericht ‘Bitcoin koers van 180.000 dollar in aantocht’ verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht ‘Bitcoin koers van 180.000 dollar in aantocht’ verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.