Bitcoin koers stijgt vandaag en zet opnieuw de aanval in: Marktupdate

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin koers stijgt vandaag en zet opnieuw de aanval in: Marktupdate,

Na een periode van stabiliteit is de bitcoin koers eindelijk weer een beetje in beweging gekomen. De koers steeg vandaag opnieuw aardig, maar het grootste obstakel geeft zich nog niet gewonnen.

In dit overzicht lees je alles over bitcoin, de hardste stijgers en dalers bij de altcoins, en het belangrijkste crypto nieuws.

Bitcoin prijs opnieuw richting $27.400

Gisteren zette de bitcoin koers een mooie stijging neer. Vanaf de uitbraak bij $26.700 maandagochtend steeg BTC uiteindelijk met 2,5%. Vervolgens werd de opwaartse beweging echter weer volledig teniet gedaan nadat de koers begon te dalen.

Vandaag probeerden de bulls het nogmaals met opnieuw een stijging als resultaat. Het prijsniveau bij $27.400 werd weer aangetikt maar ook nu konden de bulls geen verdere uitbraak forceren. Wel is de opwaartse beweging van vandaag een belangrijk signaal:

“Bitcoin behoudt het cruciale niveau op $26.700-26.800 en stijgt verder.

Dit is sterk en het lijkt erop dat we hier een voortzetting van de opwaartse trend zien.”

#Bitcoin holds crucial level at $26,700-26,800 and rallies further.

This is strong and looks like we’ve got a continuation of the uptrend here.

New range established, new uptrend, new altcoins breaking out. pic.twitter.com/YzN5Fmdlp7

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) September 19, 2023

Toch zagen we dus ook vandaag weer een afwijzing bij het prijsniveau van $27.400. Op het moment van schrijven handelt BTC dan ook een stukje lager. Op crypto exchange Bybit wordt de crypto voor $27.067 verhandeld. Op het Nederlandse Bitvavo is de bitcoin prijs in euro 25.361.

Solana en litecoin bij de grootste stijgers

Bij de altcoins zijn ook een aantal aardige stijgers te zien. In dit overzicht vind je de hardste stijgers van de top 100 over de afgelopen 24 uur.

Coin Stijging
90. GMX (GMX) +4,5%
10. Solana (SOL) +3,6%
15. Litecoin (LTC) +3,2%
41. Arbitrum (ARB) +2,2%

De grootste crypto dalers

Uiteraard zijn er ook dalers te vinden tussen de top 100 crypto. In het lijstje met grootste dalers staat Nexo (NEXO) bovenaan.

Coin Daling
91. Nexo (NEXO) -3,5%
38. Aptos (APT) -2,3%
97. Arweave (AR) -2,2%
65. Kava (KAVA) -2,1%

Wil jij dagelijks updates ontvangen over altcoins als solana en litecoin? Binnen onze premium omgeving rapporteren onze analisten dagelijks verwachtingen over meer dan 20 andere crypto’s. Probeer het eens gratis.

Het belangrijkste crypto nieuws

Tot slot werpen we een snelle blik op het crypto nieuws. Welk nieuws mag je vandaag niet missen? Ten eerste was te lezen dat de CEO van Ripple denkt dat XRP bitcoin wel eens van de troon kan gaan stoten. Waarom hij dat denkt lees je hier.

Verder blijft de Nederlandse analist PlanB bij zijn prijsvoorspelling. Volgens hem kan de koers een flinke stijging maken. In een nieuwe tweet deelde hij een voorspelling die hij op 12 januari eerder dit jaar al eens deelde.

De ogen van menig bitcoin en crypto-handelaar zijn vooral op morgen gericht. Dan staat er namelijk een belangrijke gebeurtenis op de planning bij de Amerikaanse centrale bank. Gaan de rentes stijgen of blijft hij gelijk? Hoe dan ook kan het een flinke invloed gaan hebben op de bitcoin koers, bereid je dus goed voor.

,
Na een periode van stabiliteit is de bitcoin koers eindelijk weer een beetje in beweging gekomen. De koers steeg vandaag opnieuw aardig, maar het grootste obstakel geeft zich nog niet gewonnen. In dit overzicht lees je alles over bitcoin, de hardste stijgers en dalers bij de altcoins, en het belangrijkste crypto nieuws. Bitcoin prijs opnieuw […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.