Bitcoin koers stijgt hard en passeert $59.000, markt in opmars

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin koers stijgt hard en passeert $59.000, markt in opmars,

Bitcoin (BTC) kleurt vandaag voor de derde dag op rij in het groen. Dit keer heeft de stijging de bitcoin koers voorbij de $59.000 geduwd. Hiermee is bitcoin aangekomen bij een cruciaal prijsniveau, waar de bulls hun sterkte zullen moeten tonen. Terwijl de strijd intensiveert, geniet de rest van de markt van bitcoin’s hoopvolle opleving. Zo’n beetje iedere altcoin staat dik in de plus, met stijgingen die oplopen tot wel 20%.

BTC koers klimt 3%

Zowel maandag als dinsdag wist bitcoin de dag in het groen af te sluiten en ook vandaag lijkt bitcoin op weg te zijn om de reeks voort te zetten. Laat in de nacht hebben de bulls het gaspedaal met enorme overtuiging ingetrapt, waardoor menig crypto-investeerder met een lach wakker zal worden.

De laatste keer dat bitcoin drie groene dagen op rij beleefde dateert terug naar begin juni. Nu heeft bitcoin vandaag nog een lange dag te gaan waarin natuurlijk alles nog kan gebeuren, maar vannacht is een grote stap gezet richting een positieve dag.

Gisteren heeft bitcoin een langzame klim doorgemaakt. In de ochtend bevond de koers zich nog enkele honderden dollars boven de $57.000, maar om middernacht werd de grens van $58.000 aangetikt. Na een zijwaartse nacht schoot de koers iets voor 06:00 uur als een raket de lucht in.

In minder dan een uur steeg de BTC koers met meer dan 2% tot een absolute piek van bijna $59.500. Direct zakte de koers terug tot $59.000, waar het momenteel beweegt. Zoals de vooraanstaande crypto-analist Benjamin Cowen aangeeft, ligt er rond dit prijsniveau een belangrijke weerstand. Hier ligt namelijk de 200-daagse Simple Moving Average (SMA) evenals een belangrijke trendlijn waar BTC eerder doorheen zakte.

Short-term resistance for #BTC is around $59k.

This is the 200D SMA and would also correspond to a backtest of the trend line that BTC broke down from. pic.twitter.com/fwPGkBXD4W

— Benjamin Cowen (@intocryptoverse) July 10, 2024

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 58.951 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 54.408 Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 3,08% in de plus.

Cryptomarkt leeft op, cardano blinkt uit

Bitcoin’s prijsstijging heeft de rest van de cryptomarkt een forse boost gegeven. De meeste grote altcoins kunnen momenteel echter niet tippen aan de stijging van de cryptokoning.

Binnen de top tien is alleen cardano (ADA) er in geslaagd om bitcoin te overtreffen, met een stijging van 3,77%.

De rest leg het allemaal af tegenover bitcoin, maar staat nog steeds allemaal in de plus. Zo is ethereum (ETH) de afgelopen 24 uur met 1,39% gestegen, solana (SOL) met 2,35%, ripple (XRP) met 1,10% en dogecoin (DOGE) met 1,32%.

Buiten de top tien zijn er wel degelijk veel altcoins die een stuk harder gaan dan BTC. Celestia (TIA) is de grote winnaar van vandaag met een stijging van bijna 20%. Andere altcoins die (nipt) meer dan 10% in waarde zijn toegenomen zijn: sei (SEI), bittensor (TAO), sui (SUI) en fantom (FTM).

Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag 10 euro crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Het bericht Bitcoin koers stijgt hard en passeert $59.000, markt in opmars verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Bitcoin koers stijgt hard en passeert $59.000, markt in opmars verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.