Bitcoin koers maakt korte daling, deze data is vandaag belangrijk

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin koers maakt korte daling, deze data is vandaag belangrijk,

Een nieuwe dag staat weer voor de deur. De vroege vogels onder ons vinden hier een kort overzicht van de bitcoin (BTC) koers, het crypto nieuws van afgelopen nacht en de laatste stand van zaken. Gisteravond kelderde bitcoin, maar na een snel herstel werd het vertrouwde 26.000 dollar level weer gevonden. Wellicht dat we vandaag weer wat volatiliteit kunnen verwachten. Er worden namelijk enkele belangrijke economische data gepubliceerd.

Bitcoin koers maakt snelle dip

Beginnend met de bitcoin koers. Bitcoin handelt inmiddels al geruime tijd in een krap bereik rondom de 26.000 dollar, maar gisteravond nam het steeds meer afstand. Vlak voor middernacht werd een dieptepunt van 25.520 dollar bereikt, waarna de weg naar boven weer werd ingezet. De 26.000 dollar dient nog altijd als een sterke magneet wat dat betreft.

Bitcoin koers maakt korte daling, deze data is vandaag belangrijk
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur met daling duidelijk zichtbaar. – Bron: CoinMarketCap

De situatie blijft daarmee onveranderd met de BTC koers in een strakke range. Bekende analist Ali liet gisteren op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat de 25.400 dollar als een belangrijke support dient om te voorkomen dat de prijs richting 22.650 of zelfs 20.590 zakt.

#Bitcoin | The URPD shows that if $BTC loses $25,400 as support, it could dip to $22,650 or even $20,590.#BTC needs to surpass the $28,830 resistance for a bullish trend reversal! pic.twitter.com/UFlJW45SDA

— Ali (@ali_charts) August 22, 2023

De huidige BTC prijs op crypto exchange Bybit bedraagt 26.043 dollar. Op het Nederlandse Bitvavo komt de prijs uit op 23.971 euro.

Bitcoin vandaag: belangrijke Amerikaanse data

Vandaag zullen er verschillende belangrijke economische data uit de Verenigde Staten gepubliceerd worden die de nodige impact op financiële markten teweeg kan brengen.

Allereerst zal om 14:00 uur het aantal afgegeven Amerikaanse bouwvergunningen gedeeld worden. Dit wordt beschouwd als een veelzeggende indicator van de gezondheid van de bouwsector en de bredere economie.

Om 15:45 uur en 16:00 uur zullen vervolgens de diensten inkoopmanagersindex voor augustus en nieuwe woningen verkoop van juli gepubliceerd worden. De diensten inkoopmanagersindex is een economische indicator die de gezondheid van de dienstensector weergeeft.

De nieuwe woningen verkoop meet het aantal nieuwe woningen die zijn verkocht in de afgelopen maand en biedt inzicht in de vraag naar nieuwe woningen en de sterkte van de Amerikaanse economie.

Tot slot zal om 16:30 uur de ruwe olievoorraad van de VS gepubliceerd worden. Terwijl dit met name invloed heeft op de olieprijzen, kunnen andere financiële markten ook volatiliteit ervaren.

In het algemeen bieden de data inzichten tot de sterkte van de bredere Amerikaanse economie. Mochten de cijfers hoger uitvallen dan verwacht, dan kan dit een positieve impuls bij risicovolle activa als bitcoin veroorzaken.

Bij lagere cijfers kan de angst voor een recessie mogelijk toenemen. Een veilige haven als goud kan wat dat betreft een waardevolle toevoeging aan ieders portfolio zijn. Het Nederlandse GoldRepublic geeft nieuwe gebruikers nu een zetje in de rug door gratis 1 gram goud ter waarde van bijna 60 euro te geven. Als je nu een account aanmaakt bij GoldRepublic via deze link en voor 100 euro aan edelmetalen koopt, ontvang je dit welkomstcadeau.

Belangrijkste crypto nieuws van gisteren

Mocht je gisteren het crypto nieuws links hebben laten liggen, bij deze een kort overzicht van nieuws dat je niet mag missen.

Allereerst verkeert de crypto van Binance, build ’n build (BNB), op het moment in moeilijkheden. De cryptomunt is tot de laagste prijs in twee jaar gedaald te midden van veel onzekerheden en negativiteit rondom het handelsplatform. Meer hierover lees je in dit artikel.

Daarnaast heeft de Nederlandse regering haar steun voor de digitale euro betuigd. Het demissionaire kabinet heeft namelijk in een brief aan de rest van de tweede kamer aangegeven dat het van mening is dat de digitale euro de enige munteenheid in de Europese Unie zou moeten zijn.

,
Een nieuwe dag staat weer voor de deur. De vroege vogels onder ons vinden hier een kort overzicht van de bitcoin (BTC) koers, het crypto nieuws van afgelopen nacht en de laatste stand van zaken. Gisteravond kelderde bitcoin, maar na een snel herstel werd het vertrouwde 26.000 dollar level weer gevonden. Wellicht dat we vandaag […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.