Bitcoin koers kan dalen tot $12.500 volgens deze twee indicatoren

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Bitcoin koers kan dalen tot $12.500 volgens deze twee indicatoren,

Terwijl velen geloofden dat de bearmarkt van 2022 voorbij was, besloot de Bitcoin koers onlangs verder te dalen, en nu speculeren sommige analisten dat de koningsmunt nog niet klaar is met dalen.

Bitcoin (BTC) doet vaak wat hij zelf wilt, maar toch zijn er een aantal betrouwbare indicatoren die in het verleden de koers correct hebben voorspeld. Een van die indicatoren zijn de Volume Weighted Average Price (VWAP) en het Volume Profile Visible Range (VPVR).

Het is belangrijk om te vermelden dat BTC het best presterende activum van 2023 was doordat het zijn prijs bijna in enkele maanden tijd bijna verdubbelde naar $30.000. Echter, het momentum verdween kort daarna en de cryptocurrency daalde weer naar een laagste punt van meerdere maanden van $25.300 eerder in augustus.

Hoewel het een pijnlijke terugval op zich was, waarschuwden crypto-analisten op X dat de koningsmunt mogelijk nog niet uit de problemen is. Jake Wujastyk zei dat BTC naar de VWAP-zone van november 2022 is gezakt, maar er nog steeds boven blijft.

VWAP werkt op een vergelijkbare manier als de Realized Price-metriek, omdat het de gemiddelde prijs bepaalt waarvoor investeerders hun holdings hebben gekocht.

Op basis van tweede indicator Volume Profile Visible Range (VPVR), een metriek die wordt gebruikt voor volumehandel, zou de Bitcoin koers helemaal kunnen dalen naar $12.500. Een veel gevolgde analist gaf het volgende aan:

“Ik zou zelfs zeggen dat er in dat bereik geen echte sterke ondersteuning op volumeniveau is totdat Bitcoin $12.500 bereikt. Persoonlijk vind ik de VRVP ZEER betrouwbaar als de rijgrootte is ingesteld op 1000. Dit jaar een winst van meer dan 400% door het gebruik ervan.”

Het bericht Bitcoin koers kan dalen tot $12.500 volgens deze twee indicatoren verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Terwijl velen geloofden dat de bearmarkt van 2022 voorbij was, besloot de Bitcoin koers onlangs verder te dalen, en nu speculeren sommige analisten dat de koningsmunt nog niet klaar is met dalen. Bitcoin (BTC) doet vaak wat hij zelf wilt, maar toch zijn er een aantal betrouwbare indicatoren die in het verleden de koers correct […]

Het bericht Bitcoin koers kan dalen tot $12.500 volgens deze twee indicatoren verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com