Bitcoin koers in gevaarlijk territorium, groot stablecoin nieuws

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Bitcoin koers in gevaarlijk territorium, groot stablecoin nieuws,

Een nieuwe dag staat weer voor de deur. De vroege vogels onder ons vinden hier een kort overzicht van de bitcoin (BTC) koers, het crypto nieuws van afgelopen nacht en de laatste stand van zaken. Bitcoin houdt zich gedeisd en handelt vooralsnog op eenzelfde prijs als gister. Wat heeft de koers gedaan terwijl jij lag te slapen en wat heeft het mogelijk in petto?

Bitcoin koers verkeert in moeilijkheden

De prijs van bitcoin maakte afgelopen nacht een snelle dip tot een dieptepunt van vlak boven de 25.800 dollar. Bitcoin herstelde hierna meteen en steeg tot een piek van 26.200 dollar. Wat dat betreft handelt de koers nog altijd in een behoorlijk krap bereik rondom de 26.000 dollar.

Bitcoin koers in gevaarlijk territorium, groot stablecoin nieuws
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur duidelijk afgebeeld. – Bron: CoinMarketCap

De huidige BTC koers op crypto exchange Bybit bedraagt 26.025 dollar, wat slechts tientallen dollars onder het prijsniveau van gisteren ligt. Op het Nederlandse Bitvavo komt de bitcoin prijs uit op 23.857 euro.

Bekende bitcoin analist Will Clemente liet middels een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat bitcoin voor het eerst sinds begin januari weer onder zijn 200-daagse en 200-wekelijkse moving averages, ofwel voortschrijdende gemiddeldes, handelt.

Bitcoin is now trading below both its 200-day and 200-week moving averages for the first time since early January pic.twitter.com/6JaRXjxnS1

— Will Clemente (@WClementeIII) August 21, 2023

Gisteren deelde analist Ali op X tevens dat tot BTC in de afgelopen 10 jaar iedere keer tot de Realized Price zakte nadat het onder de 200-daagse moving average kwam. De Realized Price ligt momenteel om en nabij een koers van 20.350. Of het daadwerkelijk zover komt is voor nu nog afwachten geblazen.

Sinds de grote daling van bitcoin ligt de volatiliteit in ieder geval op een extreem laag pitje en lijkt het aftellen tot de volgende grote beweging in de koers. Rondom de 25.000 dollar ligt een belangrijke support die een verder bloedbad moet proberen te voorkomen.

Crypto nieuws van afgelopen nacht

Afgelopen nacht is er groot nieuws naar buiten gebracht wat betrekking heeft op de populaire stablecoin USD Coin (USDC). Coinbase, de Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs, krijgt een minderheidsbelang in Circle, de uitgever van USDC. Bovendien ontbinden de bedrijven hun ‘Centre Consortium’, een vrijwillige bestuursgroep dat vijf jaar geleden werd opgericht om toezicht te houden op USDC. De twee organisaties lanceerden gezamenlijk namelijk USDC.

Als onderdeel van deze stap zal Circle de uitgifte en het beheer van de op een na grootste stablecoin volledig intern brengen. Daarnaast zal USDC vanaf september op zes nieuwe blockchains gelanceerd worden. Welke netwerken de stablecoin zullen verwelkomen is nog niet bekendgemaakt.

,
Een nieuwe dag staat weer voor de deur. De vroege vogels onder ons vinden hier een kort overzicht van de bitcoin (BTC) koers, het crypto nieuws van afgelopen nacht en de laatste stand van zaken. Bitcoin houdt zich gedeisd en handelt vooralsnog op eenzelfde prijs als gister. Wat heeft de koers gedaan terwijl jij lag […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com