Bitcoin koers gaat naar $150.000, zegt grote fondsbeheerder

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin koers gaat naar $150.000, zegt grote fondsbeheerder,

Als het aan de grote vermogensbeheerder Pantera Capital ligt, is bitcoin (BTC) op weg naar een koers van 150 duizend dollar per bitcoin. Dat laat de crypto assetmanager in een nieuwsbrief van afgelopen dinsdag weten. Deze prognose stelt Pantera Capital op basis van een historische analyse.

Bitcoin koers naar 150 duizend dollar

Volgens Pantera Capital volgt de bitcoin koers relatief voorspelbare cyclussen. Vooralsnog volgt bitcoin deze cyclus en mocht deze trend doorzetten zal bitcoin een waarde van 150 duizend dollar bereiken tijdens de aanstaande cyclus top. 

In het rapport wordt gesteld dat de bodem en top van de bitcoin cyclus op grofweg dezelfde momenten plaatsvinden. Respectievelijk voor en na de bitcoin halving. De halving is het moment waarop de ‘block rewards’ voor bitcoin mining worden gehalveerd. Dit gebeurt elke vier jaar. 

“Historisch gezien vindt bitcoin een bodem 477 dagen voor de halving. De koers stijgt in de aanloop naar deze halving en stijgt ontzettend hard na de halving.”

Aldus Pantera Capital. Op basis van deze analyse vond de bitcoin bodemprijs plaats rond 30 december 2022. De waarde van BTC was toen ongeveer 16,5 duizend dollar. Rond de halving zal de koers zich rond de 35 duizend dollar bevinden, aldus Pantera Capital. De 480 dagen na de halving is wanneer het echt los zal gaan.

“De volgende halving zal plaatsvinden op 20 april 2024. Aangezien het grootste deel van de bitcoins nu in circulatie zijn, zal elke halving een half zo grote afname in toevoer teweegbrengen. Als de geschiedenis zich herhaalt, zal bitcoin tot 35 duizend dollar stijgen voor de halving en tot 148 duizend dollar erna.”

Deze nieuwe all-time high zal op basis van de lengte van de voorgaande cyclussen plaatsvinden in juli 2025.

PlanB’s BTC voorspelling

Pantera Capital is niet de enige met deze verwachting. Zo is er ook het bekende stock-to-flow (S2F) model van PlanB, een Nederlandse analist. Dit model bestudeert de relatie tussen de productie en bestaande voorraad van bitcoin, waarmee het mogelijke toekomstige prijsverloop wordt geanalyseerd. 

Ook PlanB suggereert dat, historisch gezien, de koers van BTC na de halvering vaak toeneemt, met pieken die plaatsvinden tussen de twee halvings. Op basis van dit model zou de bitcoin koers aan het eind van 2024 of begin 2025 zomaar in de tonnen kunnen schieten. Dit model correleert dus redelijk met de prognose van Pantera Capital.

,
Als het aan de grote vermogensbeheerder Pantera Capital ligt, is bitcoin (BTC) op weg naar een koers van 150 duizend dollar per bitcoin. Dat laat de crypto assetmanager in een nieuwsbrief van afgelopen dinsdag weten. Deze prognose stelt Pantera Capital op basis van een historische analyse. Bitcoin koers naar 150 duizend dollar Volgens Pantera Capital […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.