Bitcoin koers blijft boven cruciaal niveau, hier moet je nu op letten

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin koers blijft boven cruciaal niveau, hier moet je nu op letten,

Zoals wel vaker bleef bitcoin (BTC) akelig stil in het weekend. Er is geen sprake geweest van hevige prijsschommelingen en wat dat betreft had de cryptomarkt ook een paar dagen ‘vrij’. Een nieuwe week staat echter weer voor de deur en in deze ochtendupdate komt alles naar voren zodat je de deze goed voorbereid van start kan gaan.

Bitcoin koers sluit week in het groen af

Allereerst de bitcoin koers. Terwijl bitcoin vorige week zakte tot het belangrijke steunniveau van 24.800 dollar, werd de week alsnog in het groen afgesloten. Om precies steeg bitcoin afgelopen week met 2,63 procent.

De 24.800 dollar was het dieptepunt van bitcoin tijdens de eerdere BTC pricneerwaartse trend van juni dit jaar. Dat de koers vorige week standhield boven dit niveau en een stuiter wist te maken, is dan ook een mooi gegeven.

Bitcoin heeft vorige week tevens kortstondig onder de 200-weekse Exponential Moving Average (EMA) gehandeld, maar heeft zich met de wekelijkse sluiting hier op positieve wijze van gedistantieerd. Dit is een belangrijk teken voor continuatie van de opwaartse trend waar we ons sinds de start van het jaar in bevinden.

#Bitcoin’s weekly chart looks pretty damn good, if you ask me.

Weekly 200w EMA & horizontal support retest resulting in a bounce.

Next destination: $30k. pic.twitter.com/iW2QImPvsV

— Jelle (@CryptoJelleNL) September 17, 2023

 

Op de weg omlaag zijn 26.200 en 25.800 dollar belangrijke niveaus om in de gaten te houden. Vannacht is de koers niet verder gezakt dan 26.400 dollar en hiervandaan schoot de koers omhoog richting het weerstandsniveau van 26.700. Momenteel handelt de koers nipt onder dit niveau. Mocht de koers hier doorheen breken, ligt de 27.200 dollar in het verschiet als de volgende halte.

Bitcoin prijs CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven staat de BTC koers op crypto exchange Bybit gelijk aan 26.650 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 24.976.

Altcoins stabiel, nieuwkomer TON springt eruit

Kijkende naar de top 10 grootste cryptocurrencies van het moment is er weinig noemenswaardige prijsactie momenteel. De meeste altcoins staan namelijk met te verwaarlozen percentages onder water. Toncoin (TON), de nieuwkomer binnen de top 10 dat enorm hard is gestegen de afgelopen tijd, presteert met een daling van 2,12 procent het slechts. BNB (BNB) laat het beste resultaat zien over de afgelopen dag met een stijging van 1,26 procent.

Bitcoin deze week: omcirkel deze dag in je agenda

Vandaag staat er weinig spannends op de agenda, maar woensdag is een belangrijke dag voor bitcoin die de nodige volatiliteit op kan leveren. Woensdag zal de Amerikaanse centrale bank namelijk een nieuw rentebesluit nemen.

Om 20:00 uur zullen we te horen krijgen of de Federal Reserve, in de lijn der verwachtingen, de rente wederom onveranderd laat. Vervolgens krijgen we om 20:30 uur de toespraak van voorzitter Jerome Powell voorgeschoteld waarin wellicht iets te halen valt over het toekomstige verloop van het monetaire beleid.

,
Zoals wel vaker bleef bitcoin (BTC) akelig stil in het weekend. Er is geen sprake geweest van hevige prijsschommelingen en wat dat betreft had de cryptomarkt ook een paar dagen ‘vrij’. Een nieuwe week staat echter weer voor de deur en in deze ochtendupdate komt alles naar voren zodat je de deze goed voorbereid van […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.