Bitcoin investeerders worstelen: bijna 90% onder water

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin investeerders worstelen: bijna 90% onder water,

Het loopt momenteel niet bepaald rolletjes voor bitcoin (BTC). Vorige week kelderde de koers helemaal naar 25.000 dollar en sindsdien zit het vast in een krap bereik rondom de 26.000 dollar. Vorige week was voor bitcoin zelfs de slechtste week sinds de FTX crash van november. De dalende bitcoin koers heeft als directe gevolg dat meer investeerders in het rood komen te staan. Met name de relatief nieuwe investeerders moeten momenteel massaal een verlies opschrijven over hun bitcoins.

Bitcoin holders in het rood

Het bekende on-chain­ analyseplatform Glassnode heeft in zijn wekelijkse onderzoeksrapport besproken hoe het zit wat betreft het aantal investeerders dat nu in het groen dan wel in het rood staan.

Allereerst concludeert het dat 12,8 procent van het totale circulende BTC-aanbod, ofwel 2,4 miljoen BTC, vorige week in een ongerealiseerd verlies viel. Vóór de enorme koersdaling, dat op donderdagnacht plaatsvond, stond een totaal van 73,3 procent van alle munten in omloop nog in het groen.

Vervolgens benoemt Glassnode dat er vrijwel geen reactie zichbaar is vanuit de ‘Long-Term Holders’, ofwel de langetermijn-houders. Glassnode identificeert investeerders als langetermijn-houders wanneer men minimaal 155 dagen hun munten vasthoudt. Logischerwijs wordt je tot ‘Short-Term Holder’, ofwel kortetermijn-houder, geïdentificeerd als je jouw munten voor minder dan 155 dagen in je wallet hebt.

Het volume richting crypto exchanges vanuit de langetermijn-investeerders bleek niet significant te zijn volgens Glassnode. Het totale saldi van deze overtuigde investeerders steeg deze week zelfs naar een nieuw record.

Korte-termijn bezitters verkeren in moeilijkheden

Het zijn met name de korte-termijn investeerders die het nu erg zwaar hebben. Deze groep heeft in totaal 2,56 miljoen BTC in handen en slechts 300.000 duizend BTC, ofwel 11,7 procent, staat nog in het groen. Een reusachtige groep van 88,7 procent staat momenteel dus onder water.

Volgens het blockchain-analysebedrijf is de stroom van munten van kortetermijn-houders die momenteel in het rood staan naar beurzen recentelijk toegenomen. Dit wordt ook wel de ‘loss dominance’ genoemd en stond vorige week op het hoogste punt sinds de koersdaling in maart naar 19.800 dollar.

Dat juist deze groep investeerders meer munten richting de beurzen versturen komt niet geheel als een verassing. Over het algemeen worden munten richting exchanges verstuurd om ze vervolgens op de markt te dumpen. De kortetermijn-houders zijn de nieuwkomers van de markt en hebben statistisch gezien meer kans om hun munten te verkopen bij marktvolatiliteit.

,
Het loopt momenteel niet bepaald rolletjes voor bitcoin (BTC). Vorige week kelderde de koers helemaal naar 25.000 dollar en sindsdien zit het vast in een krap bereik rondom de 26.000 dollar. Vorige week was voor bitcoin zelfs de slechtste week sinds de FTX crash van november. De dalende bitcoin koers heeft als directe gevolg dat […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.