Bitcoin heeft nieuwe All Time High te pakken dankzij experiment met Ordinals

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin heeft nieuwe All Time High te pakken dankzij experiment met Ordinals,

Bitcoin heeft in alle stilte een nieuw record behaald in het tweede kwartaal van 2023. Het gaat hierbij niet om de koers, maar om het aantal dagelijkse transacties. Dat lijkt volledig te komen door Ordinals en Inscriptions.

Bitcoin Ordinals: 680 duizend transacties

Als je het nieuws van BLOX al langer volgt dan moet er ergens een belletje gaan rinkelen. Korte tijd waren Ordinals en Inscriptions het gesprek van de dag, maar verdween ook weer als sneeuw voor de zon. Op het hoogtepunt van de hype werden er 680 duizend transacties op één dag uitgevoerd.

Nog meer positieve cijfers:

Er was een stijging van 309% aan transactiekosten. Dit betekent dat gebruikers meer moeten betalen om transacties te doen op het Bitcoin-netwerk.

Bitcoin miners verdienen meer aan transacties

Ook was er een toename van 44% in het aantal transacties. Dit betekent dat er meer mensen gebruik maken van Bitcoin. 8% van de inkomsten van miners komt nu uit transactiekosten. Dat was 2% vorig jaar. Miners verdienen meer geld door transacties te verwerken in verhouding tot het ontvangen van blokbeloningen.

bitcoin transacties bron Messari

Verschil tussen Ordinals en Inscripties

Ordinals is een nieuw protocol dat het mogelijk maakt om NFT’s op de Bitcoin-blockchain te maken. Dit protocol werkt door gegevens, zoals een afbeelding of een stuk tekst, in te sluiten in een Bitcoin-transactie.

Inscripties zijn de gegevens die worden ingesloten in een Ordinals-transactie. Deze gegevens kunnen alles zijn, van een simpele tekst tot een complex kunstwerk.

Er wordt weer geëxperimenteerd op Bitcoin

De cijfers zijn indrukwekkend, maar dat is niet eens het belangrijkste. Het belangrijkste is dat er eindelijk weer eens geëxperimenteerd wordt met Bitcoin, en dat durfals zich niet laten stoppen door zure, verstokte Bitcoiners die bang zijn voor verandering. Er wordt weer gepionierd.

De eerste golf van Inscripties richtte zich vooral op het maken van JPEG-afbeeldingen. Dit leidde tot de lancering van een aantal opmerkelijke NFT-collecties, zoals Bitcoin Rocks, Ordinal Punks, TwelveFold en Taproot Wizards.

aantal inscriptions op Bitcoin bron Messari

NFT’s hebben het potentieel om aanzienlijke economische activiteit op de Bitcoin-blockchain te creëren. Galaxy Research, een investeringsbedrijf dat zich richt op cryptovaluta, voorspelt dat de marktkapitalisatie voor Bitcoin NFT’s tegen maart 2025 kan groeien tot 4,5 miljard dollar.

Bitcoin is een meme

De tweede golf begon halverwege de lente, gebruikers waren nu juist bezig met het ‘inscripten’ en verbinden met BRC-20, een fungibele tokenstandaard. Dat betekent eigenlijk gewoon dat er altcoins gemaakt kunnen worden op de blockchain van Bitcoin.

Dit leidde tot de lancering van een aantal memecoins op Bitcoin, zoals BitcoinDoge, BitcoinCat en BitcoinHamster.

The post Bitcoin heeft nieuwe All Time High te pakken dankzij experiment met Ordinals appeared first on BLOX | Nieuws.

,

Bitcoin heeft in alle stilte een nieuw record behaald in het tweede kwartaal van 2023. Het gaat hierbij niet om de koers, maar om het aantal dagelijkse transacties. Dat lijkt volledig te komen door Ordinals en Inscriptions. Bitcoin Ordinals: 680 duizend transacties Als je het […]

The post Bitcoin heeft nieuwe All Time High te pakken dankzij experiment met Ordinals appeared first on BLOX | Nieuws.

,
Lees het originele artikel op Btcdirect.eu

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.