Bitcoin handelsinteresse piekt: futurescontracten op nieuw record

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin handelsinteresse piekt: futurescontracten op nieuw record,

In de eerste maanden van dit jaar steeg niet alleen de bitcoin koers zelf, maar ook de interesse van handelaren. Dat weten we onder andere dankzij het open interest (OI) van bitcoin-futurescontracten. In maart is deze waarde opnieuw gestegen, en niet zomaar een beetje. De enorme stijging was genoeg voor een nieuw record.

Nieuw record voor bitcoin futures

Op de meeste crypto exchanges kun je niet alleen investeren in de cryptocurrencies zelfs, maar ook in derivatencontracten op basis van deze coins. Denk daarbij aan futures en opties. Beide soorten hebben een ingebouwde hefboom, waardoor je er in kortere tijd veel geld mee kunt verdienen. De keerzijde hiervan is dat de meeste contracten van dit type na een bepaalde termijn verlopen.

Om te meten hoeveel er in deze contracten wordt geïnvesteerd bestaat het open interest (OI), oftewel het totale aantal openstaande contracten. Volgens CoinGlass ligt het bedrag op het moment van schrijven op 38 miljard dollar. Het betreft zelfs ten opzichte van halverwege februari een toename van ruim 57 procent, toen lag het open interest namelijk nog op 24,2 miljard dollar. Ook op de langere termijn is het een record. Het vorige record stamt uit december 2021 en lag op 24,3 miljard dollar.

Handelsvolume nog veel harder gestegen

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het totale handelsvolume van deze futurescontracten. Volgens The Block lag deze waarde in maart in totaal op 2,45 biljoen dollar. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van februari, toen was het nog 1,32 biljoen dollar.

Ook het volume van deze contracten staat bijna op een record: de enige maand die hoger uitviel was mei 2021, met in totaal 2,79 biljoen dollar. Dat was middenin de vorige bullmarkt, en vlak nadat de koers een all-time high behaalde. In mei van dat jaar crashte de koers bovendien met bijna 50 procent, wat wellicht het volume gedeeltelijk verklaart. Afgelopen maart was de koers ook redelijk volatiel, maar netto ging deze zijwaarts.

In ieder geval ziet het handelsvolume er positiever uit dan in 2023. Begin dit jaar bereikte de waarde voor het eerst sinds 2022 weer een waarde van meer dan 1 biljoen dollar.

Het bericht Bitcoin handelsinteresse piekt: futurescontracten op nieuw record verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Bitcoin handelsinteresse piekt: futurescontracten op nieuw record verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.