Bitcoin daalt, op dit tijdstip kun je vandaag volatiliteit verwachten

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin daalt, op dit tijdstip kun je vandaag volatiliteit verwachten,

Een nieuwe dag staat weer voor de deur. De vroege vogels onder ons vinden hier een kort overzicht van de bitcoin (BTC) koers, het crypto nieuws van afgelopen nacht en de laatste stand van zaken. Vandaag kun je de nodige volatiliteit verwachten, maar na het lezen van dit artikel ga je de dag goed voorbereid van start!

BTC koers weer terug bij af

Allereest nemen we een kijkje bij de bitcoin koers. Terwijl jij lag te slapen heeft bitcoin een duikeling gemaakt naar de prijsrange waarin we al een geruime tijd vast zaten. Sinds de grote daling van vorige week bewoog bitcoin in een krap bereik rond de 26.000 dollar. Gisteren schommelde de koers na een lichte stijging rond de 26.500, maar rond 02:00 uur vannacht werd de weg naar beneden ingezet en het vertrouwde 26.000 dollar level weer opgezocht.

De bitcoin koers van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs op crypto exchange Bybit uit op 26.018 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo staat de koers gelijk aan 24.128 euro.

Analist Ali Martinez liet gisteren middels een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat whales flink aan het inslaan zijn tegen de huidige BTC prijs. Er is namelijk een duidelijke piek zichtbaar in het aantal adressen met ten minste 1.000 BTC.

#Bitcoin | Whales seem to be buying the #BTC dip. We’re seeing a spike in addresses holding 1,000+ $BTC. pic.twitter.com/TXec7s8a2q

— Ali (@ali_charts) August 24, 2023

Bovendien meldt blockchain-analyseplatform Santiment dat momenteel slechts 5,8 procent van alle bitcoins in omloop zich op de cryptobeurzen bevindt. Wellicht kunnen deze positieve data bijdragen aan een mogelijk herstel voor BTC.

Bitcoin vandaag: belangrijke bijeenkomst centrale bankiers

Vandaag zijn alle ogen gericht op het Jackson Hole symposium: een jaarlijks evenement waarin centrale bankiers, financiële experts, academici en beleidsmakers van over de hele wereld samenkomen om te debatteren over belangrijke mondiale economische kwesties.

Een van de hoogtepunten van het evenement is de toespraak van de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell, die voor 16:05 uur op de agenda staat. Om 13:00 uur en 21:00 zal tevens de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, op het spreekgestoelte kruipen.

De focus zal echter met name op de woorden van Powell liggen. De baas van de Amerikaanse centrale bank zal zich hoogstwaarschijnlijk uitlaten over de wereldeconomie en het mogelijke verdere verloop van het rentebeleid in de Verenigde Staten.

Zijn opmerkingen over de inflatiedoelstellingen op de korte termijn, het traject van de centrale bank om deze te bereiken en het daarmee samenhangende rentebeleid zullen effect teweeg kunnen brengen op de koers van bitcoin. Hoogstwaarschijnlijk zal Powell echter, net als bij alle andere toespraken, alle opties openlaten over het toekomstig beleid.

,
Een nieuwe dag staat weer voor de deur. De vroege vogels onder ons vinden hier een kort overzicht van de bitcoin (BTC) koers, het crypto nieuws van afgelopen nacht en de laatste stand van zaken. Vandaag kun je de nodige volatiliteit verwachten, maar na het lezen van dit artikel ga je de dag goed voorbereid […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.