Bitcoin biedt historische kansen, zegt grote vermogensbeheerder

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin biedt historische kansen, zegt grote vermogensbeheerder,

De Amerikaanse vermogensbeheerder Bernstein deelde aan het begin van deze maand al haar voorspelling dat bitcoin (BTC) in 2025 tot een prijs van 150.000 dollar zal stijgen. In een nieuw onderzoeksrapport heeft de in New York gevestigde vermogensbeheerder aangegeven dat de fundamenten van Bitcoin ‘’er nog nooit beter uit hebben gezien’’ dan op het moment.

Bernstein is bullish voor bitcoin

Het rapport van Bernstein is vandaag uitgebracht. Het is niet publiekelijk beschikbaar, maar CoinDesk heeft het rapport daarentegen ingezien.

Bernstein bespreekt verschillende redenen waarom de fundamenten van Bitcoin er momenteel uitstekend voorstaan. In deze context verwijst ‘fundamenten’ naar de onderliggende elementen of kenmerken die de waarde en het functioneren van in dit geval Bitcoin bepalen.

Allereerst wordt er in het rapport opgemerkt dat 70 procent van de uitstaande voorraad het afgelopen jaar niet is verhandeld. Eerder vandaag kon je al lezen dat dit een nieuw record is en als enorm bullish beschouwd kan worden. Analisten van Bernstein, onder leiding van Global Digital Senior Analyst Gautam Chugani, schreven het volgende over de bijzondere ontwikkeling:

”Dit is een recordhoogte in de geschiedenis van Bitcoin – deze omloopsnelheden zijn buitengewoon voor en financieel activum, in het bijzonder voor een activum dat bekend staat om zijn exponentiële bewegingen die worden aangedreven door een aanbod schaarste.”

Een andere potentiële positieve katalysator in de ogen van Bernstein is de aankomende Bitcoin halving, die ergens rond april volgend jaar op de agenda staat. Volgens Bernstein wordt verwacht dat de halving de maandelijkse verkoopdruk van miners zal verminderen tot minder dan 500 miljoen dollar van ongeveer 1 miljard dollar bij de huidige prijzen van 37.000 dollar per BTC.

Het rapport ging ook nog in op de gunstige boekhoudstandaard van de Financial Accounting Standards Board (FASB). In september heeft de FASB namelijk gestemd om bedrijven gebruik te laten maken van ‘fair-value accounting’, ofwel het waarderen tegen de huidige marktprijs, voor het rapporteren van hun crypto-bezit.

Goedkeuring BTC beursfonds

Uiteraard kon de mogelijke goedkeuring van een bitcoin beursfonds niet in het lijstje van Bernstein ontbreken. Bernstein verwacht, net als veel ETF-analisten, dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) begin volgend jaar een dergelijk fonds goed zal keuren. Specifiek schreven de analisten het volgende:

‘’De Amerikaanse bitcoin ETF ligt op schema voor een goedkeuring begin 2024, nu de SEC zich blijft bezighouden met de aanvragen van toonaangevende vermogensbeheerders.’’

Het bericht Bitcoin biedt historische kansen, zegt grote vermogensbeheerder verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Bitcoin biedt historische kansen, zegt grote vermogensbeheerder verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.